Türk edebiyatının en önemli destan kahramanlarından Dede Korkut’un, 12 destansı hikayesinden ikisi Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından engelli bireyler için sahnelendi.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Alanya Belediye Tiyatrosu ile Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi işbirliğinde “Kanlı Koca Oğlu Kanturalı Boyu” ve “Birse Han Oğlu Boğaç Han Destanı” oyunlaştırılarak engelli bireyler için sahnelendi.
Akıl ve güç ilişkisinin ana tema olarak işlendiği oyun, A.Yasin Kınay, Birke Muratal, Burak Emir Kaya, Fırat Onur Deniz, Aysel Kökdemir ve Yavuz Sinop tarafından gösterime sunuldu.Türkiye’nin dört bir yanının folklorik özelliklerinin gözler önüne sergilendiği oyun engelli bireyler tarafından ilgiyle izlendi. Oyun esnasında engelli bireylere de sahnede yer verilerek sürece dahil olmaları sağlandı.
Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından ücretsiz sergilenen, “Kanlı Koca Oğlu Kanturalı Boyu” ve “Birse Han Oğlu Boğaç Han Destanı” oyununun hikaye kitabı, gösteri sonunda engellilere dağıtıldı.