Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Altınova Sanayici İşadamları Derneği’nin (ALTINSİAD) düzenlediği toplantıda Altınovalı iş adamlarına bölgeye yapılan yatırımlar ve hizmetler konusunda bilgi verdi.
Başkan Türel, Altınova’ya yapılan yatırımların bölgedeki ticari hareketliliği artırdığına dikkat çekerek, “Altınova’ya yaptığımız yatırımlar ortada. Gerek Gazi Bulvarı üzerindeki kavşak yatırımlarımız, gerek yeni inşaatına başladığımız Toptancı Hal, devamından havaalanına çıkılan alternatif yol, Altınova’da ticari hareketliliği artıracak en önemli yatırımlarımız” dedi.
TOPTANCI HAL VE AKSU KAVŞAĞINI AÇIYORUZ
Meydan’dan Altınova, Aksu ve EXPO’ya gidecek olan Raylı Sistem Projesi’nin daha proje aşamasında geçmeden bile bölgedeki emlak fiyatlarını arttırdığını kaydeden Başkan Türel, “Bu yatırımlar Altınova’nın kalitesi ve değerini artıran yatırımlar. 25 Mayıs’ta Toptancı Hal ve Altınova Kavşağı’nı trafiğe açıyoruz. Araçlar 25 Mayıstan itibaren geçmeye başlayacak. 29 Mayıs’ta da Aksu Kavşağı’nı açmayı planlıyoruz. Mevlana Kavşağı’nı da Haziran başında hizmete açmış olacağız. Böylelikle turizm sezonu öncesinde Antalya’nın tıkanan bir çok noktasında kavşak düzenlemelerimiz birkaç ay içerisinde hizmete girmiş olacak” diye konuştu.
FORMÜL İSTİKRAR
Batı Çevre Yolu’nun da Altınova’yı ilgilendirdiğine dikkat çeken Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Batı Çevre Yolu’nun Uncalı Mezarlığı’na kadar olan 6 kilometrelik kısmı Haziran ayı içerisinde hizmete açılacak. Bu hizmetler hepimizin arzu ettiği ve gönülden beklediği hizmetler. Antalya uzun zaman bu hizmetleri bekledi. Maalesef 5 sene Antalya’da yaprak kıpırdamadı. Hep birlikte üzülerek izledik. Göreve gelir gelmez Antalya’yı şantiyeye döndürdük. Bu gayretler çalışmakla oluyor. İstikrar bu gibi hizmetlerin en önemli formülü. Antalya’da bir takım siyasi maceralar bizi nereye götürdü. Geçmişte hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Kaybeden iş dünyası oldu. Biz hepimiz çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak düşüncesiyle çalışıyoruz.”
ANTALYA VİZYON PROJELERLE COŞACAK
Türkiye’nin istikrarlı bir ülke olduğunu ve bu istikrar sayesinde yatırımların daha nitelikli ve kaliteli gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Türel, “Antalya vizyon projelerle coşacak. Antalyalıların bize verdiği güç bizim en büyük avantajımız. Biz yan gelip yatarak değil, gece gündüz çalışarak hizmet yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi’nin Altınova İmar Planı ile ilgili yaptığı çalışmada bölgedeki yatırımcıların kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Başkan Türel, “Bölgedeki yatırımcılar resmi makbuzları kesilmek suretiyle 2.7 milyon TL’lik belediyeye katkı sağladı. Altınova’ya bizim sadece yeni Altınova yolu ile ilgili yaptığımız ihale 25 milyon TL ve sadece Altınova’dan geçen Raylı sistem yatırımı 200 milyon TL. Sadece Gazi Bulvarı üstündeki kavşakların maliyeti kabaca 50 milyon TL civarında” dedi.
SİHİRLİ DEĞNEK YOK
Antalya’daki en büyük turizm yatırımcısının Antalya Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten Başkan Türel, “Sadece iki senede arıtma ve kanalizasyon yatırımlarımız turizm bölgelerinde 150 milyon TL. Yatırımdan iki tanesi Manavgat ve Belek’te. İki arıtma tesisi birkaç hafta sonra hizmete giriyor. Sadece iki tesis 50 milyon TL. Menderes Türel’in elinde sihirli değnek yok. Ayağımızı yorgana göre uzatmak suretiyle bütün bunları başarıyoruz” diye konuştu.
TAPULARINIZ HAYIRLI OLSUN
Altınova İmar Planı ve Tapu konularında da bilgi veren Başkan Türel, konuyla ilgili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün gereğini yaptığını belirterek, şunları kaydetti:
“Şunu bilmenizi isterim ki, biz söz verdik mi yaparız. Biz seçim politikası yapmayız. Biz tapuları dağıtacağız dediysek dağıtırız. Biz yüz yüze bakacağız. Tapuların eli kulağında seçim öncesi ya da sonrası hemen dağıtacağız. İnşallah seçim öncesi olur. Tapularınız da şimdiden hayırlı olsun.”