Halk Buluşmaları kapsamında Altınova Düden Mahallesi’ni ziyaret eden Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, Altınova’nın en önemli problemlerinden olan imar sorununu çözmüş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Halk Buluşmaları’nda Düden Mahallesi sakinlerine, geçtiğimiz Ramazan ayında imar tapularını dağıttıklarını anımsatan Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, “Böylece mahalledeki imarla alakalı sorunu ortadan kaldırdık. Bu adımla birlikte bölgenin şehirleşmesi, daha güzel hale gelmesi mümkün olacak” dedi.
Başkan Tütüncü, İmar uygulamasını yaptıktan hemen sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi ile 25 milyon liralık bir yatırım olan Altınova ile havaalanı arasındaki bağlantı yolunun temelini attıklarına değinerek, şunları söyledi:
“Yol açma çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Korkuteli Kavşağı’ndan başlayacak olan EXPO yolunun devam olan bu yol açıldığında, Gazi ve Sakarya bulvarları öneminde bir bulvar olacak. Altınova Bulvarı, Alanya’dan gelip İstanbul’a ve ülkenin batısındaki şehirlere gidecek olan araçların transit geçiş yolu olacak. Bu yol ile Gazi ve Sakarya Bulvarı’nın ve Serik Caddesi’nin (havaalanı yolu) trafik yükü azalacak.”
İmar problemini çözerek, Altınova’da imara uygun yapılaşmanın da önünü açtıklarına işaret eden Başkan Tütüncü, “Altınovalı hemşehrilerimiz, uzun yıllar ‘Bizim bölge neden köy olarak kaldı?’ serzenişinde bulunuyordu. Geçtiğimiz seçimlerde bölgeye kalıcı hizmetlerin, önemli yatırımların gelebilmesi, bölgenin şehirleşmesi için imar planlarını tamamlamamız ve bununla ilgili gerekli adımları atmamız gerekiyor, demiştik. İmar planının yapılmasıyla ilgili gerekli adımları attık. Kepez Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi el ele vererek Altınova’nın yıllardır çözülemeyen imar sorununu çözüyor. İmar sorunlarını çözülünce, ticari kısımlarda kalan parseller, imara uygun yapılaşmaya sahip olunca Altınova, Antalya’nın en önemli ticaret merkezi olacak. Ticaret merkezi olunca bölge istihdama ciddi bir katkı sağlayacak” diye konuştu.
YATIRIMLARIN MÜJDESİNİ VERDİ
Başkan Hakan Tütüncü, Altınova’nın, 18 imar uygulaması çalışmasını, bölgeyi 3 kısma ayırarak 2013’te başlattıklarına değinerek, “Düden Mahallesi’nden sonra Serik Caddesi’ndeki (havaalanı yolu) ticari parsellerin de imarlı tapularını yakın bir tarihte vereceğiz. Böylece Uzun yıllardır çözümünü beklediğiniz imar sorununu tarihin karanlık sularına gömeceğiz” dedi. İmar sorununu çözerek, Altınova’ya kalıcı yatırımların gelmesinin önünü açtıklarına vurgu yapan Başkan Tütüncü, “Altınova’nın imar uygulaması tamamlandığında okul bekleyen mahallelere okul, sağlık tesisi bekleyen mahallelere sağlık tesisi, sosyal donatı talebi olan yerlere sosyal donatıları yapabilmemiz mümkün olacak” diyerek bölgeye yatırım müjdesi verdi.
Bölgedeki alt ve üst yapısı bozulan yollarda bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarını başlattıklarını aktaran Başkan Tütüncü, 2014 mahalli seçimlerinde Altınova’ya sözü olan Aile Sağlığı Merkezi’ni(ASM) de bölgeye kazandırdıklarının altını çizdi.
Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra bazı evleri, mahallenin kahvehanesini ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.