Anfaş CityExpo 5. Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, yurt içi ve yurt dışından belediye başkanları ve yöneticileri tarafından yoğun ilgi görüyor.
Fuarda Kosova’dan gelen Shtıme, Podujeve, Vushtrrı, Junık, Iıpjan, Obılıq, Suhareke, Peje, Kamenıce, Mıtrıvıce, Hanı ı elezıt, Malısheve, Istog ve Vıtı belediye başkanlarından oluşan heyet, belediye ekipmanları almak için Türk firmalarla buluştu. Grup adına konuşan Shtime Kenti Belediye Başkanı Naim Ismajlı, fuarda özellikle temizlik ekipmanları, altyapı ve ulaşım araçları ile ilgili görüşmeler yaptıklarını belirtti.
İran Shiraz,Tebriz ve Tahran şehirlerinden gelen 38 kişilik belediye başkanı, başkan yardımcısı, vali yardımcısı, mimar ve kent planlamacılarından oluşan heyetin danışmanı ve sözcüsü Vahap Manafi ise pek çok firma ile kaldırım taşları, çocuk parkları, heykeller ve ulaşım araçları gibi konularda bağlantılar kurduklarını söyledi. Manafi ayrıca fuar sayesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile karşılıklı ticari ve turizm faaliyetlerini geliştirecek projelere yönelik görüşmeler yaptıklarını da sözlerine ekledi.
Fuarın ziyaretçileri arasında yer alan Irak Kerkük Yatırım Komisyonu heyeti de özellikle kent mobilyaları ve sinyalizasyon malzemeleri ve yapı malzemelerine yönelik bağlantılar gerçekleştirdiler.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kardeş Şehir Belediyeleri Yatla(Ukrayna), Urumçi (Çin), Çeboksarı(Çuvaşiştan), Rostov(Rusya),Kunming(Çin), Nürnberg(Almanya) belediye başkanları, belediye yetkililer ve inşaat firmalarından oluşan heyetler de fuarı ziyaret ettiler.
Türkiye Belediyeler Birliği organizasyonu ile Tunus’tan gelen 35 kişilik heyet ise katılımcı firmalar ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi.
Anfaş CityExpo Fuarı’nda firmalar, belediye araçları, ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park-bahçe düzenlemesi ekipmanları ve donanımı, bahçe, süs bitkileri, peyzaj ekipmanları, altyapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, ekipmanları, temizlik ve bakım ekipmanları ve malzemeleri, ses, ışık ve görüntü sistemleri, spor tesisi ekipman ve donanımları, spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği sistemleri, elektrik, elektronik-bilgisayar-otomasyon-yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi farklı ürün grupları sergiliyor.