Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Antalya Edebiyat Ödülleri"nin sahipleri belli oldu.
Füruzan, Aysu Erden, Ayşegül Tözeren, Faruk Duman, İbrahim Karaoğlu ve Özcan Karabulut’tan oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonunda, gündelik yaşam kahramanlarının karşılaştıkları çelişkileri öyküye konu edişi ve bu çelişkileri aktarışındaki içtenlikli, devinimli dil nedeniyle Hasan Özkılıç’ın "Sonunda Herkes Yalnız" isimli eseri "En İyi Öykü Kitabı" seçildi. Hasan Özkılıç, 5000 TL parasal ödülün de sahibi oldu.
Genç Öykü Yarışmasının üniversite kategorisinde ise, "Issız Bir Gölün Kıyısı" isimli öyküyle, Antalya’yı aktarırken inşa ettiği sıra dışı kurgu, metnin içinde dengeyle artan gerilim ve bu gerilimle uyumlu bir biçimde başarıyla kurulmuş dil ile Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisi Hasan Yayan birinciliğe, "İşler" isimli öyküyle, Antalya’yı yaşayanların gözünden anlatırken, gündelik dili öyküye başarıyla uyarlayabilmesi nedeniyle Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi Muhammed Demir ikinciliğe, "Bahar Telaşı" ile Antalya’yı edebiyatsever bir gencin gözünden aktarma becerisi ve kurduğu metinlerarasılıktaki başarısıyla Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Hakan Sinek üçüncülüğe layık görüldü.
Genç Öykü Yarışmasının lise kategorisinde ise, "Hayal Et Antalya’yı" isimli öyküsüyle Antalya’yı aktarırken, öyküde kurduğu içten kültür köprüsü ve incelikli dil ile Güzeloluk Anadolu Lisesi’nden Kazım Kava Özbey birinci oldu. "Geride Kalan Kağıt Kesikleri" isimli öyküyle Antalya’yı, yaşayanlarının hikayesinden aktarabilmesi ve bu hikayelerin içinde yeşeren kent sevgisinden dolayı Hasan Çolak Anadolu Lisesi’nden Hazal Özer ikinci, "Son Randevu" isimli öyküsüyle Antalya’yı yaşamının son demlerindeki sadık bir seveninin gözünden anlatmadaki becerisi ve kurduğu ince dil ile Antalya Anadolu Lisesi’nden Ecem Coşan ise üçüncü seçildi.
Ödüller sahiplerine 8 Mayıs’ta Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılacak ödül töreninde sunulacak.