Bu yıl 6’ncı kez gerçekleştirilecek olan “Triatlon Yarışmaları”nın şenlik havasında geçeceği belirtildi.
Turkiye Triatlon Federasyonu Başskanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ETU (Avrupa Triatlon Birligi) Kupası Yarışması’na 20 ülkeden 90 sporcu katılacağı belirtilirken, olimpiyat yılı olan 2016’dan önceki yıl olan 2015 yılında puan alacakları bu yarışmanın hayli çekişmeli geçeceği ifade edildi. Cumartesi günü ise yaklaşık 80 sporcunun Orta Mesafe Gençlik Kupası’nda 1900 metre yüzeceği, 90 kilometre bisiklete bineceği ve 21 kilometre koşacağı ifade edilen açıklamada, Ulusal Salcano Triatlon Serisi’nde ise Minikler A3, Yıldızlar ve Gençlerin mücadele edecekleri bildirildi.
Açıklamada Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin himayelerinde yapılan yarışmalara Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in destekleri ile güç verdikleri vurgulandı. Açıklamada ayrıca, “Her zaman olduğu gibi Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürümüz Ömer Altınsoy ve çalışma arkadaşları da sonsuz desteklerini vermişlerdir” denildi.
Tüm Antalyalıların davetli olduğu etkinliğin Konyaaltı Minicity ve Akvaryum bölgesindeki alanda izlenebileceği belirtildi.