Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, halk buluşmaları kapsamında ziyaret ettiği Yeni Mahalle’de, seçim vaadi 70 projesinden biri olan Kepez Merkez Cami ve Külliyesi’nin temelini atacaklarını duyurdu.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, açık hava toplantısında yaptığı konuşmada Yeni Mahalle’de inşa edecekleri caminin temel atma töreninin 23 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de yapılacağını söyledi.Başkan Tütüncü, 24 saat canlı Kuran’ı Kerim’in, haftada iki gün ise Mevlid-i Şerif’in okunacağı, Peygamberim Efendimizin (SAV) anılacağı cami projesinin temel atma törenine tüm Antalyalıları davet etti. Camiyi, 15 yüzyıl sonu ve 16.yüzyıl başı klasik Türk mimarisi ve klasik Osmanlı mimarisiyle inşa edeceklerini belirten Başkan Tütüncü, külliyenin işleviyle ilgili de şunları söyledi:
“Caminin etrafındaki külliyeler de Kuran’ın Kerim’den elde edilen hikmetin çok farklı bir şekilde derse dönüştüğü, sohbet halkalarının oluştuğu bir mekan haline gelecek. Medeniyet anlayışımızda cami hayatın merkeziydi ya camiyi tekrar hayatın merkezi kılacak bir eseri ortaya çıkarıyoruz.”
KADINLARA, YAŞLILARA VE ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK
Başkan Hakan Tütüncü, inşa edecekleri camide, kadınların, yaşlıların ve engellilerin ibadetlerini rahat bir şekilde yapabileceklerinin altını çizerek, “Camimizde, hanım kardeşlerimiz için mahremiyetin muhafaza edileceği, abdestlerini alabilecekleri yerler olacak. Yine mahremiyeti muhafaza edecek şekilde hanımlar, caminin içerisindeki ibadete dahil olacaklar. Yaşlılara, ortopedik engellilere de camimizde pozitif ayrımcılık yapacağız. Camimiz düz ayak olacak. Böylece ibadet etmek isteyenlerin rahatlıkla camiye ulaşabilmelerinde ve engelli, yaşlı gibi özel grupların da camiye ulaşmalarında pozitif bir ayrımcılık yapmış olacağız” dedi. Başkan Tütüncü, Kepez Merkez Cami ve Külliyesi’ni, Yeni Mahalle Seyhan Caddesi ile Ceyhan Caddesi’nin kesiştiği kavşağın yanında inşa edileceğini de sözlerine ekledi.
YENİ MAHALLE İSTİKRAR DİYECEK
Başkan Tütüncü, konuşmasında Ankara’nın desteğinin Kepez için önemini vurgulayarak, "Kepez’in çözmemiz gereken çok önemli işleri var. Kepez’i, modern bir şehir haline getirirken, Ankara’nın desteği de bizim için önemli. Bu desteği ne kadar büyük ve güçlü hissedersek, problemlerimizi rahatlıkla çözebilir, Kepez’deki gelişimi o kadar hızlandırabiliriz. 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile ’üçlü olsun, güçlü olsun’, demiştik. Bu söz, hükümet, Büyükşehir ve Kepez aynı anlayışta olursa güzel eserler ortaya çıkar anlamına geliyordu. Son 1 yılda Kepez’de, büyük bir gelişim ve değişim yaşanıyor. Ana yollardaki asfalt çalışmaları, hastane ve okul inşaatları, Kepez’i değerli kılan yatırımlar oldu. Halkımızın şaşmaz bir terazisi olduğundan eminim. Kimin eğri, kimin doğru olduğunu halkımızın şaşmaz terazisinde yerini buluyor. Vicdanlarınıza danışarak, en doğru kararı vereceğinize eminin. Yeni Mahalle kararırını istikrarın devamından yana kullanarak; hizmetler daha da artsın, Kepez daha da büyüsün ve güçlü olsun, diyecek" ifadelerini kullandı.
Halk buluşmasına katılan AK Parti Antalya Milletvekili ve adayı Gökçen Özdoğan Enç de yaptığı konuşmada, "12 yıllık süreçte Kepez hep yanımızda oldu. Bizim de Kepez’e hizmet borcumuz var. Hizmetin en iyisini Kepez’e yapıyoruz ve yapacağız. En iyi hastane, en iyi okul Kepez’e inşa edilecek" dedi.
Başkan Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya Milletvekili adayları Gökçen Özdoğan Enç ve Mürteza Tamyürek ile birlikte seçim araçlarıyla oluşturulan konvoy eşliğinde Emek, Karşıyaka ve Yeni Mahalle’de halkı selamladılar.