Antalya’yı çiçekle buluşturan ve bu yıl 11’incisi düzenlenen Çiçek Festivali’nin kapanış Korteji’ne Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı damgasını vurdu.
Sektörde 85 milyon dolarlık ihracat kapasitesiyle, 300 bin kişinin istihdamına katkı sağlayan çiçek sektörünün hasat şenliği olan Çiçek Festivali’nde vatandaşlara binlerce çiçek dağıtıldı. 2 milyon dal çiçeğin kullanıldığı festivale Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, EXPO 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekçileri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Çiçekçiler Odası destek verdi.
ÇANAKKALE ZAFERİ TEMASI
Çiçeklerle süslenen araçlarından bulunduğu festival korteji, Cender Otel önünden Cumhuriyet meydana kadar sürdü. Bir milyon çiçeğin halkla buluşturan festivalde vatandaşın ilgisi büyük oldu. Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı temasının işlendiği araçlar vatandaş da ilgi gördü. Festival kortejine katılan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, güzergah buyunca vatandaşa çiçek dağıttı. Festivalin en renkli sahnelerinde biriside Brezilya’dan gelen sambacı dansçılar oluşturdu.
Festivalin kapanış konuşması yapan çiçek festivalinde emeği geçen herkese teşekkür eden ATB Başkanı Ali Çetin, “Antalya denince akla tarım ve turizm geliyor. Tarım ve turizmi birleştiren bu festival böylelikle daha da bir güzellik kazanmıştır. Çiçek kentleşmenin ve betonlaşmanın getirdiği streste bizler için doğaya açılan bir pencere. Bundan sonra bize düşen görev bu festivale uluslararası bir boyut kazanmaktır” dedi. Antalya çiçekte hem üretimin hem de ihracatın merkezi olduğunu ifade eden ATSO Başkanı Davut Çetin, bu festivalin de Antalya’ya çok yakıştığını söyledi. Çetin, 11 yıldır devam eden bu festivalin Antalya’nın tanıtımına ciddi katkı katacağını söyledi.
Birinciye 5 bin ikinciye 4 bin üçüncüye ise 3 bin lira para ödüllü en iyi süslenen araç yarışmasında ise Gündeş tarım firması’na ait Çanakkale Savaşı ve Türk Bayraklı çiçek arabası birinci oldu.