Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) tarafından 1993 yılında 6 lisenin katılımıyla başlatılan ve bugüne kadar aralıksız devam eden Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 22’nci yılına ulaştı.
Her yıl büyük bir katılım ve heyecana sahne olan şenliğe bu yıl da liselerin başvurusunun yüksek olduğu, Türkiye genelinden 42 okulun Tiyatro Şenliği’ne katılmak için başvuru yaptığı açıklandı. Değerlendirme Kurulu’nun tiyatro sanatı kriterlerini göz önünde bulundurarak yaptığı inceleme sonucu 10 okulun şenliğe kabul edildiği bildirildi.
Oyun günleri kura çekimi ile belirlenirken, şenliğin bu seneki gösterimlerinin Yeni Mahalle Kültür Merkezi’nde gerçekleştireleceği, 22.Antalya Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği’ne Antalya ile birlikte İzmir, İstanbul, Ankara, Sakarya, Bursa’dan okulların katılacağı ifade edildi.
11 Mayıs’ta İstanbul Kağıthane Lisesi’nin “Scapin’in Dolapları” adlı oyunu ile başlayacak olan şenliğin amacının, tiyatro sanatını liseler düzeyinde öğrencilere sevdirip yaygınlaştırmak, öğrencilerin sanat düzeylerinin yükseltilmesine katkıda bulunmak ve özgüvenlerini, sosyal bir birey olma yetilerini artırmayı amaçlak olarak ifade edildi.
Antalya Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği 31 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.