19. Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde AESOB tarafından düzenlenen “Antalya’ya Değer Katan Lezzet Ustaları”na törenle plaketleri verildi.
19. Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Antalya Ramada Otel’de gerçekleştirilen törene, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Antalya Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, İl Ticaret Müdürü Hüseyin Yalçın Koca, SGK İl Müdürü Selim Erol, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mithat Yolcu, Vergi Dairesi Grup Müdürü Cemal Akpunar, AESOB yönetimi ve AESOB’a bağlı oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri, esnaf ve aileleri katıldı. Törende, AESOB’un bir kültür hizmeti olan “Ahd-e Vefa 2” kitabının içerisinde yer alan 28 lezzet ustasına, Antalya’ya özgü lezzetleri yaşatarak gelecek nesillere ulaştırılması adına verdikleri mücadele nedeniyle plaket verildi.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok yaptığı konuşmada, şehirlerin kimliklerini kaybetmemeleri için değerlerin, kültürün ve o kente özgü damak lezzetlerinin korunması gerektiğini belirtti. Sevimçok, “İşte bugün Ahilik marifetiyle biz, şehirlere kentlere hayat veren insanları bir kez daha yad edeceğiz. Babalarımızı, dedelerimizi ve bizlere bu mesleği öğreten kişileri burada bir kez daha hatırlayacağız. Bu değerlerimizi ve kültürümüzü kendi çocuklarımıza ve torunlarımıza aktarabilmek adına mücadele ediyoruz” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise konuşmasında, Antalya’dan çıkarak, Türkiye ve dünya sahnesinde yer alan her markanın kendileri için çok önemli bir onur vesilesi olduğunu söyledi.
Törende İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Türk Sanat Müziği Topluluğu da bir konser verdi.