ASAT Genel Müdürlüğü, Antalya’nın Manavgat ilçesinde turizm yatırımcılarının öneri ile şikayetlerini ele almak üzere, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MATSO) turizmcilerle bir araya geldi.
ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, ASAT Genel Müdür Yardımcısı Osman Yıldız, Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin ve ASAT Atıksu Arıtma Tesisleri Şube Müdürü Münevver Ateş’in katıldığı toplantıda, ilçede bulunan 4 atıksu arıtma tesisinin son durumu hakkında bilgi verilirken, turizm yatırımcılarının şikayet ve önerileri dinlendi.
MATSO hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını ev sahibi MATSO Başkanı Ahmet Boztaş yaptı. Toplantıya katılan turizmcilere teşekkür eden Boztaş, turizm sezonunda alt yapıların önemli olduğunu vurgularken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin ise, Türkiye’ye gelen turistin yüzde 17-18’inin ilçede ağırlandığını söyledi. Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e Manavgat’a gösterdiği hassasiyet için teşekkür ederek, "2015-2016 yatırımları bütçesini biliyorsunuz kendisi de gelerek 161 milyon lira olarak açıklamıştı. Manavgat arıtmasıyla, Kumköy arıtmasıyla bunun yaklaşık 70 milyon lirasını bu dönem sonu 3 ay içerisinde bitirmiş olacağız. Manavgat arıtmasının yüzde 95’i bitti" dedi.
ASAT Atıksu Arıtma Tesisleri Şube Müdürü Münevver Ateş de, 14 Nisan 2014 tarihinde Manavgat’ta devraldıkları 4 atıksu arıtma tesisi ile ilgili bilgiler verdi. Manavgat ve Kumköy atıksu arıtma tesislerinde yapılan çalışmaları bir sunumla anlatan Ateş, "Manavgat’ta bulunan Çolaklı, Kumköy, Manavgat ve Titreyengöl atıksu arıtma tesisleri genel müdürlüğümüz sorumluluk alanına girmiş olup, şu anda 24 saat kesintisiz işletilmektedir" dedi.
ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ise yaptığı konuşmada, şikayet hattı olan 185’den sürekli takip içinde olduğunu bildirerek, "Birkaç gündür (Suyum akmıyor’ diye Manavgat’tan hiç kimse çıkmadı. Bu ziyadesi ile sevindirdi bizi. Ama tabi ki bir kötü bizi üzen bir durum var. Günde ortalama 120-130 su patlağı var. Yapıyoruz. Bunlar da zamanla giderilecek inşallah. ASAT Genel Müdürlüğü bir kamu kurumu ve aynı zamanda bir işletme. Biz devletin bir kurumuyuz. Bir görevimiz var ve bunu yapacağız. Ama müşteri memnuniyeti de bir o kadar önemli. Yani sizlerin memnuniyeti bizim için en önemli hususlardan bir tanesi" dedi.
Manavgat Su Temin Projesi’nin Büyükşehir’e geçtiğini hatırlatan Karaçay, şunları kaydetti:
"Bu tesisler çok uzun yıllar çalışmayan, çalıştırılamayan tesislerdi. Dünyanın en büyük karstik su kaynağı, Oymapınar Barajı’nın altında ve kaynak suyu. Bundan 2 bin, 2 bin 500 sene önce insanlar bu suyu Side Limanı’na götürerek dünyaya satmışlar. Ama biz hala o sudan faydalanmıyoruz. İnşallah bir iki aya kadar, o suyu Manavgat’a getireceğiz. Bu proje üç aşamalı. Birincisi Kızılot, Kızılağaç, suyun olmadığı büyük problemli yerin su sorununu çözmek. Onun ardından Alanya, Manavgat ve Serik arasındaki bölgenin tamamen su sorununu çözmek. Daha sonra da 2070 yılına kadar Antalya’nın su sorununu çözmek. Üçlü bir amacımız var inşallah bir iki aya kadar buradan su vermeye başlayacağız."
Yıl sonunda derelerle ilgili çalışmalara da başlayacaklarını sözlerine ekleyen Karaçay, "Derelerimizde çok büyük sıkıntılarımız var. Bu yılın sonuna doğru dereleri ele alacağız. Burada bir kaçak bağlantı varsa, aykırı bir durum varsa bu konuda bize bilgi verin. Her zaman bizi arayabilirsiniz. Manavgat’ı dünyanın cennet bir köşesi yapmaya biz varız. Sizden de yardım talep ediyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından turizmcilerin soruları da yanıtlandı.