Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, 7 Haziran Genel Seçimi sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin yaptığı açıklamada, "Türkiye Milletvekili Genel Seçimleri, gergin bir seçim sürecine rağmen demokratik bir olgunlukla sonuçlanmış bulunmaktadır. Kesin olmayan seçim sonuçları, siyasi partiler arasında bir uzlaşma olması zorunluluğunu ortaya çıkarmıştır. Siyasi partilerimizin sonuçları itidal ile değerlendirerek, yumuşama ve uzlaşma yönde çaba harcayacaklarına inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.
Yapısal reformların uzlaşma ile yapılabildiğini belirten Çetin açıklamasında şunları kaydetti:
"Odamızın son meclis toplantısında Türkiye ekonomisinin acilen ihtiyaç duyduğu yapısal reformların ancak bir siyasal uzlaşma ile yapılabileceğine dikkat çekmiş ve siyasi gerilimin azaltılması ve bütün siyasi partilerin daha uzlaşmacı bir tutuma önem vermesi çağrısında bulunmuştum. Seçim sonuçları ulusumuzun da benzer bir çağrıda bulunduğunu göstermektedir. Küresel ekonomide mevcut dalgalanma veya oynaklığın artacağı beklenen sonbahar aylarına Türkiye ekonomisi düşük büyüme, halen yüksek bir cari açık, yüksek enflasyon ve işsizlik sorunlarıyla girmektedir. Siyasi gerginliğin devam etmesi ve hükümetin kurulması ile ilgili belirsizliğin uzun sürmesi durumunda, TL ve faiz oranları üzerindeki baskının artması ve ekonomik sorunların ağırlaşması riskine karşı siyasi partilerimizin azami duyarlılık ve sorumluluk ile davranacaklarını ümit ediyoruz. Bu çerçevede bütün siyasi partilerin desteğiyle bir ulusal uzlaşma hükümeti kurulması, çağdaş demokratik bir anayasa ve temel ekonomik reformlar üzerinde anlaşma sağlanması en büyük dileğimizdir."
Çetin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde halkımızı temsil etme sorumluluğunu yüklenecek tüm milletvekillerini tebrik ederek, sonuçların Türkiye ve Antalya için hayırlı olmasını diledi.