Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Oda bünyesinde eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerini yürüten ATSO Akademi tarafından 7 Mayıs’ta “Akdeniz Bölgesi’nde Güneş Enerjisi: Lisansız Elektrik Üretiminde Fırsatlar ve Finansal Destekler Semineri” düzenleneceğini bildirdi.
ATSO Akademi’nin Antalya iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda, oda üyeleri ve çalışanlarına yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine devam ettiğini belirten Çetin, “Türkiye, yenilenebilir enerji kaynaklarının çeşitliliği ve potansiyeli bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Bölgemiz, Güneydoğu Anadolu bölgesinden sonra güneş enerjisi potansiyeli en yüksek ikinci bölgedir. Ülkemizde gerek kamu, gerek özel sektör gerekse sivil toplum kuruluşları, yeni teknolojilerin ve teknolojilere ulaşım yöntemlerinin ve finansal desteklerin yaygınlaştırılmasında öncü rol oynamalı ve işbirliği halinde hareket etmelidir. Odamız bu bilinçten hareketle üyelerimizin yenilenebilir enerji sektöründe lisansız güneş enerjisi ile elektrik üretimi konusunda farkındalığını arttırarak, fırsatları değerlendirebilmelerini ve bu konudaki teknik ve yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacı ile bir seminer düzenlemektedir” dedi.
Çetin, 7 Mayıs’ta ATSO Meclis Salonu’nda düzenlenecek olan “Akdeniz Bölgesinde Güneş Enerjisi: Lisansız Elektrik Üretiminde Fırsatlar ve Finansal Destekler” konulu seminere konuşmacı olarak AÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr.Selim Börekçi, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Ekin, TEDAŞ Akdeniz Bölge Koordinatörü Bayram Çiftçi, Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı İbrahim Kücü ve TURSEFF (Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı) Banka İşleri Müdürü Seyran Hatipoğlu’nun katılacağını bildirdi.
Herkesi seminere davet eden Davut Çetin, bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinin ATSO web sayfası ile ATSO’nun sosyal medya hesaplarından takip edilebileceğini ve faaliyetlere ilişkin her türlü bilginin ATSO bünyesindeki Eğitim ve Kalite Müdürlüğü’nden alınabileceğini sözlerine ekledi.