Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Anadolu İmam Hatip Liseleri "Genç Seda Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması", Antalya Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışmada, Manavgat Ayşe Rıza Kasapoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi adına katılan Muhammed Can Şeref ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.
Antalya merkez ve ilçelerinde bulunan 18 Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin katılımıyla düzenlenen "Genç Seda Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"na Manavgat Ayşe Rıza Kasapoğlu Lisesi’ni temsilen katılan Muhammed Can Şeref, ikinci oldu.
Ayşe Rıza Kasapoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İlhan Coşkun konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Okulumuz açılışının ikinci yılında çok büyük bir başarı elde etmiştir. Bu yarışmalar kaybedeni olmayan yarışmalar. Sonuçta bunlar Kur’an’ın genç muhafızları. Sonuçta Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde icra ederek hem sevap kazanıp hem de güzel okuyarak örnek teşkil edilmesini sağlamaktadır. Bu tür yarışmaları önemsiyoruz çünkü kurumumuz ve öğrencilerimiz adına ufkunu açacak, ivme kazandıracak yarışmalar" dedi.
Yarışmada Antalya ikinci Muhammed Can Şeref ise, "Öncelikle benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Öyle tecrübeli jüri üyeleri karşısında heyecanım normaldi. Ama okumaya başladıktan sonra heyecan git gide azaldı. Diğer yarışmacı arkadaşları da tebrik ediyorum. Zaten bu tür yarışmalar kaybedeni olmayan yarışmalardır" ifadelerini kullandı.