Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan Göleti’nde incelemelerde bulundu.
Kumluca’da Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Adrasan Göleti’nde gövde dolgusu çalışmaları sürüyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Adrasan Göleti’nde incelmelerde bulundu.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Devlet Su İşleri tarafından, ilçede büyük yatırımlar yapıldığını bu yatırımlardan gölet olarak Toptaş Göleti’nin tamamlandığını ve kullanıma başlandığını, Adrasan Göleti’nde ise çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Adrasan Göleti’nin tamamlanmasıyla bölgede yaklaşık 6 bin dekar tarım arazisinin modern şekilde sulanmasının sağlanacağını ifade eden Başkan Çetinkaya, bu sayede göletin hem Adrasan, hem de Kumluca’nın tarım üretimine büyük katkısı olacağını belirtti.
Başkan Çetinkaya, “İlçemizde tarımsal üretim yılda 10 ile sınırlı kalıyor. Çok verimli topraklarımız olmasına rağmen, su sıkıntısı nedeniyle bu üretimi 12 aya çıkartamıyoruz. Hükümetimizin ilgili Bakanlıklarına ilettiğimiz ilçemize yeni göletlerin yapılması talebimiz var. Bu taleplerimizden biri Toptaş, faaliyete geçti, Adrasan’da ise çalışmalar sona doğru yaklaşıyor. İnşallah gelecek yıldan itibaren Adrasan Göleti tamamlanacak” dedi.
İlçede dokuz ayrı bölgeye daha gölet yapılmasını arzuladıklarını kaydeden Çetinkaya, bu göletlerle ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini, projelerin tamamlanmasının ardından şartları en uygun olan bölgeden göletlerin yapımına başlanılmasını ümit ettiklerini bildirdi.