Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çocuklarla birlikte parkta çiçek dikti.
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Beşparmak Kreşi’nin 5-6 yaş, ana okulu grubu çocukları, Döşemealtı Belediyesi işbirliğiyle Yeşilbayır Mahallesi Kültür ve Alışveriş Merkezi yanındaki parkta çiçek diktiler. Belediye Başkanı Turgay Genç ile birlikte rengarenk çiçekleri toprakla buluşturan çocuklar, daha temiz ve daha güzel bir çevre mesajı verdiler. Ramazan Tekeli isimli çocuk kamera ile çiçek diken arkadaşlarını görüntüledi.
Belediye Başkanı Turgay Genç, çevre duyarlılığının küçük yaşlarda aşılanmasının önemine değinerek, “Sağlıklı bir yaşam için çevrenin korunarak kullanılması büyükten küçüğe hepimizin önceliği olmalıdır. Bugün minik çocuklarımızla kendi seralarımızda yetiştirip diktiğimiz çiçekler onların minik kalplerinde ayrı bir yer edinecek ve hem öğretmenlerinin hem de velilerinin özverili desteğiyle çevreci nesil olarak yetişeceklerine inanıyorum” dedi.
Sınırları ve yeşil alanları bakımından Antalya’nın en büyük ve en şanslı ilçesinin Döşemealtı olduğunu söyleyen Başkan Genç, daha yaşanabilir ve sorunsuz bir çevre için çalıştıklarını bildirdi. Başkan Genç, “Döşemealtı yalnızca zengin tarihiyle değil, coğrafyası ve yeşil alanlarıyla da gerçek bir yaşam merkezi konumundadır. Biz de bu güzel ve özel çevreyi korumak ve temiz tutmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz” diye konuştu.