10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, Özel Umut Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın herkesin insanlık görevi olduğunu belirtti.
Özel Umut ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurucusu olan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Engelliler Haftası dolayısıyla merkezi ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. Merkezin kurucu müdür Bayram Serik tarafından karşılanan Başkan Gökce, "Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak herkesin insanlık görevidir. 365 günden sadece bir günü bu sorun için ayırmak doğru değildir. Türkiye nüfusuna göre yüzde 13 engellidir. Bu bir bilinç meselesidir. Bu bilinç ise eğitimle sağlanabilecek bir durumdur" dedi.
Engellilerin topluma kazındırılmasında başta aileler olmak üzere bütün toplumun belirli bir bilinç düzeyine gelmelerini sağlayabilmek için yılın her gününün engelli günüymüş gibi kabul edilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Gökce, engelli vatandaşlara desteklerinin devam edeceğini söyledi.