Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vatandaşa yapılan hakaretlerin hiç bir zaman siyasi eleştiri kapsamına girmeyeceğini ifade ederek, "Kim Antalyalılara hakaret ederse karşısında beni bulur" dedi. Antalyalıları temsil eden bir makamda olduğunu kaydeden Türel, makamın kendisine verdiği yükümlülükler gereği Antalyalıları insan yerine koymayanlara en sert tepkiyi vereceğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın projelerini eleştiren CHP Antalya Milletvekili adayı Çetin Osman Budak’a Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tepki gösterdi. Türel, siyasete yeni giren Budak’ın siyaset yapmaya çalışırken Antalyalılara hakaret ettiğini ve hakaretin hiç bir zaman siyasi eleştiri kapsamına girmeyeceğini söyledi.
Antalya’yı ve tüm Antalyalıları temsil eden bir makamda olduğunu kaydeden Türel, makamının ve görevinin gereği Antalyalılara yapılan bir hakarete en sert tepkiyi kendisinin vereceğini belirtti. Her siyasetçinin ilk yıllarında acemilikler yaşayabileceğini, kendini göstermek isterken bazı hatalar da yapabileceğini ifade eden Türel, halka hakaretin ise kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Başkan Türel, Antalyalılara hakaret edenlerin karşılarında kendisini bulacağını söyledi.
ANTALYALILARA HAKARET ETTİRMEM
B aşkan Türel, "Sadece Antalyalılar değil, tüm Türkiye ve her yıl şehre gelen milyonlarca misafir için yapılan köprülü kavşaklar, hızlı tren, liman, yat limanları, Boğaçayı Projesi, Konyaaltı sahil projesi, 33 bin kişilik stadyum gibi projeleri insan odaklı değil diyerek bu hizmetlerden yararlanacak Antalyalıları insan yerine koymazsan, elbette gerekli cevabı alırsın. Halka hakaret ettirmem. Yaptığımız projelerimizin hepsi Antalyalılar için halkımız için" dedi.
BUDAK KENDİNİ İNSAN YERİNE KOYMUYORSA KENDİ SORUNU
Geçmişte olduğu gibi bu projeleri eleştirenlerin, hizmete girdiklerinde en çok yararlananlar olduğunu kaydeden Türel, "Bu hizmetlerden yararlanan Çetin Osman Budak, kendisini insan yerine koymuyorsa o kendi sorunu. Ancak köprülü kavşaklardan, stadyumdan, tren ve havaalanlarından yararlanan milyonlarca vatandaşımızı, hemşehrimizi, milletimizi insan yerine koymuyorsa, elbette ki en sert cevabı Antalyalıları temsil eden bir makamda olduğum için benden alır. Belediye Başkanı ve bu milletin, bu ülkenin, Antalya’nın sevdalısı birisi olarak bu tip hakaretleri yapanlar karşılarında beni bulur" diye konuştu.
MİLLETE HAKARET EDENLERE EN SERT TAVRI GÖSTERİRİM
Kimsenin Antalyalılara hakaret ettikten sonra "siyasi eleştiri yapıyorum" diyerek kenara çekilemeyeceğini dile getiren Türel, görevi gereği bu hakaretlere en sert tepkiyi kendisinin verdiği söyledi. Antalyalıların oyları ve teveccühü ile göreve geldiğini hatırlatan Türel, "Ben halkımızın oyları ile belediye başkanlığı görevine seçildim. Hiç bir şekilde milletime hakaret ettirmem. Benim makamım Antalyalıların temsil edildiği bir makamdır. Elbette milletimize söz edenlere karşı en ert tavrı sorumluluğum gereği gösteririm."
Başkan Türel, "CHP zihniyeti geçmişte de millete bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam diye hakaret etmişti. Şimdi CHP ve Çetin Osman Budak’ın Antalyalıları insan yerine koymamasını cevabını inşallah halk, en güzel şekilde 7 Haziran’da sandıkta verecektir" dedi.