Antalya’nın Manavgat ilçesinde Servisçiler Odası tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Öğrenci ve personel servislerinin ayrı yapılmasıyla ilgili Büyükşehir Yasası’nda gerekli değişiklikler yapıldı. Manavgat’a hayırlı olsun" dedi.
Küçük Şelale Restoran’da düzenlenen birlik beraberlik ve dayanışma yemeğine, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz, Büyükşehir Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, Büyükşehir Belediyesinde görevli daire amirleri, Manavgat Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, yönetim kurulu üyeleri ve servisçiler katıldı.
Manavgat’ta personel ve öğrenci servisçiliğinin bugüne kadar birbirinden bağımsız olarak başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirten Manavgat Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, "Servisçilik sektörü, hızla gelişen büyük bir sektördür. Personel ve öğrenci taşımacılığı yerel yönetimlerde taşımacılığın lokomotifi haline gelmiştir. 6360 sayılı yasa ile sektörel faaliyetlerimizde muhatabımız doğrudan Antalya Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Bu geçiş süreci elbette bazı sıkıntılar da beraberinde gelmiştir. Esnaf dostu olduğunu her fırsatta ifade eden Başkanım bugün de aynı deyimine devam etmiştir. Bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğine yürekten inanıyoruz. En büyük sorun ve sıkıntımıza bizzat müdahale ederek sorun ve sıkıntımıza çözüm üreten, vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakın olduğuna bizzat şahit olduğumuz Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e şükranlarımızı sunuyorum" dedi.
Manavgat’ta personel ve öğrenci servisi ayrımı ile ilgili yaşanan bazı sıkıntıların kendilerine ulaştığını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise yaptığı konuşmada, "Biz Büyükşehir yasası gereği de personel servisi öğrenci servisi diye bugüne kadar ayırmamışız. Antalya içerisinde, ilçelerinde ve diğer illerde ayrılmamış durumda. Uygulama, Servisçiler Odası hem personel, hem öğrenci servisi istediği takdirde yapabiliyordu. Ama bana kalırsa siz Manavgat’ta doğrusunu yapmışsınız. Çünkü bu bir ihtisaslaşma. Bence uygulaması itibarı ile de doğru bir uygulama" diye konuştu.
Konuyla ilgili olarak yasada bir düzenleme yapma gereği hasıl olduğunu kaydeden Başkan Türel, "Bize de bu değişikliği yapmak düşer. Biz sizin sorunlarınızı çözmek için çalışıyoruz. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKM) gereken kararı aldı. Birkaç güne imzadan çıkıyor. Sizin istediğiniz gibi düzenledik Manavgat hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.