Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki taşeron işçilerle bir araya gelen Başkan Menderes Türel, kadro müjdesi verdi. Türel, “Bütün kurumlarda, asli işlerde çalışan taşeron işçilere artık kadro geliyor. Yani iş biter, işsiz kalırım korkusu artık yok” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyede çalışan taşeron işçilerle yemekte buluştu. İtfaiye Daire Başkanlığı’nda verilen yemeğe 4 bine yakın taşeron işçi katıldı. İşçilere seslenen Başkan Menderes Türel, ardı ardına yeni projelerle Antalya’da tekrar hizmet yağmuruna başladıklarını belirterek, “Bir gün Demre’de, bir gün Alanya’da, bir gün Manavgat’ta, bir gün Elmalı’da ya bir açılış yapıyoruz ya temel atıyoruz. Köylere su ve yol götürüyoruz, asfalt döküyoruz, sivrisinek mücadelesi yapıyoruz, yeni parklar yapıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katmış durumdayız ve Allah’a şükürler olsun, çalıştıkça neticeleri de alıyoruz. İşte daha bir senede 100’den fazla projeyi ya başlattık ya bitirdik” dedi.
Önceki dönemde yapılandan çok daha fazlasını 1 senede yaptıklarının altını çizen Başkan Türel, “5 sene boyunca çürümeye terk edilen hizmet binamızı başlattık, deniz otobüslerini hizmete aldık, engelliler merkezimizi tekrar canlandırdık, işte kavşaklar, Yavuz Özcan Parkı ardı ardına geliyor. Doğu Garajı projesini de tekrar başlattık. Biz sadece aldığımız maaş için çalışmıyoruz. Biz Antalya’ya, memleketimize, hemşehrilerimize hizmet ediyoruz. Eğer Antalya Büyükşehir belediyesi böyle büyük projelere girmişse, Antalya’ya hayal bile edilemeyen projeler getirebiliyorsa, bu hepimizin ortak gururudur. Bu gururu duyan, Büyükşehir personeli olarak başınız dik gezin, yaptığınız hizmetin, çalışmanın büyük bir kıymet olduğunu bilin. Biz beraberce Antalya’yı dünyanın en güzel şehirlerinden birisi yapacağız. Buna inanın, bunun heyecanını duyun” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin güzel hizmetler verebiliyorsa, bunda her personelin emeğinin, fedakar çalışmasının payının büyük olduğunu ifade eden Türel, “Biz bir şeyler yapıyorsak, sizlerle beraber yapıyoruz, sizin desteğinizle yapıyoruz. Bunun için her zaman size teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, Allah emeklerinizin karşılığını bu dünyada da öbür dünyada da versin” dedi.
KADRO MÜJDESİ VERDİ
Taşeron işçilere müjdeler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şunları söyledi:
“Yılbaşından bu yana hükümet gündeminde olan işçi haklarıyla ilgili çalışmalar bir bir sonuçlanıyor. Önce iş güvenliği kanunları çıktı. Sonra belirli bakanlıklardaki işçilerin haklarına dönük iyileştirmeler yapıldı. Geçenlerde kamu işçilerinin imkanlarına önemli bir iyileşme getirildi. Şimdi de taşeron işçi meselesi ele alındı ve bu konuda çok ciddi kararlar alındı. En önemli müjde, bizi de sizi de ilgilendiren müjde, bütün kurumlarda, asli işlerde çalışan işçilere artık kadro geliyor. Yani iş biter, işsiz kalırım korkusu artık yok. Kanun hazırlanmış durumda ve Hükümetin ilk icraatı olarak açıklandı. Sayın Lütfü Elvan bakanımıza da teyit ettirdik. Zaten Hükümetimiz söylediği her sözü yerine getiren bir hükümettir, muhalefet gibi olmayacak şeyleri söylemez. Böylece sizlerin önemli bir kısmı kadrolarına kavuşmuş olacak.”
Bu konunun kendi üzerinde bir yük olduğunu belirten Türel, “Çok şükür bu müjdeyi alınca bu yükümüz kalktı, sanki kadroyu ben almışım gibi büyük bir mutluluk, sevinç duydum. Artık çalışırken de evinizde de daha huzurlu olacaksınız. Daha güzel çalışacağız inşallah.Hükümetimiz kıdem tazminatı gibi meseleleri de bir bir çözüyor” diye konuştu.
Ardından işçilere giderek tek tek tokalaşan Başkan Türel, onlarla sohbet etti. İşçilere, emekleri için bir kez daha teşekkür eden Türel, hatıra fotoğrafı çektirdi.