Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gülveren ve Hüseyin Avni Çöllü ilkokullarını ziyaret etti.
Ziyaretinde çocuklarla sohbet ederek sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Tütüncü, okul idaresinin ve okul aile birliklerinin isteklerini de dinledi. Bugüne kadar okulların bakım ve onarımına 10 milyon liradan fazla kaynak ayıran Başkan Tütüncü, dile getirilen istekleri de imkanlar ölçüsünde karşılayacaklarını ifade etti.
Başkan Hakan Tütüncü, Gülveren İlkokulu’nu ziyaretinde öğrencilere ve velilere yeni okul müjdesi de verdi. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte Gülveren Mahallesi’ne yeni okul kazandıracaklarını açıklayan Başkan Tütüncü, “Gülveren Ortaokulu ve İlkokulu çok kalabalık olmasından dolayı, bölgede yeni bir okula ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı ile Gülveren Kapalı Pazarı`nın yanına güzel bir okul kazandırıyoruz. Okul arsası için gerekli olan imar planlarını yaptık. Okul hizmete girince Gülveren okulunun kalabalık hali ortadan kaldıracağız ve çocuklarımıza rahat ve modern bir ortamda eğitim-öğretim imkanı sunacağız" dedi.
BİR GÜNDE 600 ÖĞRENCİYE KİTAP
Ziyaret ettiği okullarda öğrencilere kitap hediye eden Başkan Tütüncü, bu geleneğini Gülveren ve Hüseyin Avni Çöllü okullarında da sürdürdü. Başkan Tütüncü, 3 ve 4’üncü sınıfta okuyan 600 öğrenciye cesaret, doğruluk, dürüstlük, güven, tutumluluk, hoşgörü, vatanseverlik, yardımlaşma, temizlik- hijyen ve sevgi başlıkları altındaki hikayelerin yer aldığı kitaplar hediye etti.