Varsak Ayanoğlu Mahallesi’ni ziyaret eden Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, altyapı, park, kat artışı ve tramvay müjdelerini verdi.
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Milletvekili Hüseyin Samani ve AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ile birlikte ziyaret ettiği Varsak Ayanoğlu Mahallesi sakinlerine yeni müjdeler verdi. Kepez’in birçok mahallesinde yıllardır çözüm bekleyen sorunları bir bir sonuca ulaştırdıklarını belirten Başkan Tütüncü, “Evin içinde bulunan 4 kişi sorunlarına çözüm bulamıyor. Biz, 66 mahalle, 370 kilometre ve yaklaşık 500 bin nüfusuyla, Türkiye’nin en kalabalık 257inci belediyesiyiz. Ne kadar büyük ve kalabalık olsak da sorunları çözme noktasında karalılıkla çalışıyoruz. Birçok mahallenin altyapı ihtiyacı tamamlandı. Yerin altına trilyonlar gömersiniz, kimse bilmez. Bunu yapmak zordur” dedi.
Göreve geldiği 2009 yılından önce yağmur yağdığında mahallelinin ayaklarının çamurlar içinde kaldığını hatırlatan Başkan Tütüncü, “Altyapı çalışması bitti. Sıcak asfalt yapacağız. Çakıl asfaltlardan bu bölgeyi kurtarıyoruz. Asfaltı 2009 yılında göreve gelince yapmıştık. Şelale Caddesi’nin devamı olan Düden Caddesi’nin de asfaltlama çalışmasına başlıyoruz” ifadesini kullandı.
Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin Varsak’a açıldığını hatırlatan Başkan Tütüncü, yeni parklar da yapılacağını müjdeledi. Hamza Taş Bulvarı’ndan Aksu’daki EXPO 2016 alanına kadar uzanacak tramvay çalışmasının yakında başlayacağını da hatırlatan Başkan Tütüncü, Süleyman Demirel Bulvarı’nın drenaj ve kanalizasyon altyapısının da Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanacağını söyledi.
Varsak Belediyesi’nin kapatılıp Kepez Belediyesi’ne devredilmesine birçok vatandaşın olumsuz tepki gösterdiğini hatırlatan Hüseyin Samani ise, “Benim AK Parti İl Başkanı olduğum 2008- 2009 yılları arasında olmuştu. Varsak’tan 2 otobüs vatandaş, bu karara itiraz etmek için beni ziyaret etmişti. Varsak’ın tarihi bir ismi olduğunu, Kepez’e bağlanmaması gerektiğini söylediler. Biz de daha iyi hizmet alacaklarını söyledik, ama anlatamamıştık. Şimdi o günlerde itiraz eden arkadaşlarla karşılaşınca, ‘Madem bu kadar iyi olacağını biliyordunuz, niye 10 yıl önce Varsak’ı Kepez Belediyesi’ne bağlamadınız’ diyerek teşekkür ediyorlar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Tütüncü, vatandaşın sorularını yanıtladı.