Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konya Gökpınar Honamlı Yörükleri Derneği tarafından organize edilen 2.Bahar Şöleni’ne katıldı.
Döşemealtı ilçesi Karaman mevki Düzlerçamı’nda düzenlenen şenlikte Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörükler tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Yörük poşusu hediye edilen Başkan Tütüncü ve beraberindekiler, Antalya Yörük Bey’i Osman Gülmez tarafından Yörük çadırında misafir edildi. Başkan Tütüncü, şenlikte Osman Gülmez’e Yörük Bey’i kuşağını bağladı. Konya Gökpınar Honamlı Yörükleri Derneği Başkanı Mustafa Aykut Sağ, şenliğe verdiği desteklerinden dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye plaket takdim etti.
KEŞKEK İKRAM EDİLDİ
Başkan Tütüncü, Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği’nin, Kent Ormanı Meşe Kapısı’ndaki Keşkek Şöleni heyecanına da ortak oldu. Yörük Çadırı’nda keşkek ikram edilen Başkan Tütüncü’ye, güneş motifli bir saat hediye edildi. Başkan Tütüncü, şenlik alanındaki Yörük obalarını da ziyaret etti.
YÖRÜK KÜLTÜRÜNE DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Her iki şenlikte bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, “Yörüklerin bir araya gelerek, Orta Asya’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan Avrupa’nın içlerine kadar 2 binlik yürüyüşleri sonrası yeryüzüne kazandırdıkları kadim medeniyetlerini, değerlerini, dünyaya sundukları güzellikleri hatırlamaları, yaşamaları ve gelecek kuşaklara aktarmaları son derece anlamlıdır” dedi. Başkan Tütüncü, 6 yıllık görev süresi içerisinde Yörük kültürünün yaşatılmasına yönelik çalışmalara destek verdiklerini belirterek, “Belediye başkanınız olarak elimizdeki imkânları, bütün Yörük dernekleriyle paylaşarak bu güzelliğe ve iyilik hareketine, kültür hareketine katkı sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da katkılarımız ve desteklerimiz en güzel şekilde devam edecek” ifadesini kullandı.
Başkan Tütüncü’ye, şenlikleri ziyaretinde AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti.