AKEV Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Çiçek, Antalya Üniversitesi’nin kuruluşunda kendisine büyük destek veren Kepez Belediye Başkanı Tütüncü’ye, 1000 öğrenci ve 40 davul ile teşekküre geleceğini söyledi.
Eğitim alanına verdiği katkılarıyla tanınan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Üniversitesi kurmayı hedefleyen AKEV Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Çiçek’i ziyaret etti.
Üniversite hayali kurma hayalinin gerçekleşmesindeki en büyük destekçinin Başkan Tütüncü olduğunu ifade eden Çiçek, “Başkan Tütüncü her gelişinde bizi yolumuzda devam etmemiz için ateşliyor, yol gösteriyor. Benim bir hayalim var. Bu üniversite resmi gazetede tüzel kişilik kazanınca, en az 1000 öğrenciyle ve 40 davulla başkanımıza teşekküre gideceğim” sözü verdi.
TÜZEL KİŞİLİĞE KAVUŞTURACAĞIZ
AK Parti İlçe Başkanı Yusuf İşeri, partililer ve meclis üyeleriyle birlikte AKEV Kolejine giden Tütüncü, Antalya Üniversitesi adı altında çok önemli bir rüyayı gerçekleştirmek için yola çıktıklarını söyledi.
Üniversitenin kurulması hayalini gerçekleştirmeyi 2006 yılından bu yana taşıyan Çiçek ve arkadaşlarına teşekkür eden Tütüncü, “Üniversitenin kurulmasına 6 yıldır baş koymuş bir başkan olarak, üniversitenin en yakın zamanda tüzel kişiliğine kavuşacağını müjdelemek isterim. YÖK, TBMM, gerekirse de Cumhurbaşkanlığı nezdinde gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Bunun çok önemli bir kazanım olduğunu düşüyorum. İdari merkezi Kültür Mahallesinde, dolayısıyla da Kepez’de olmasından memnuniyet duyuyorum.” diye konuştu.
1000 ÖĞRENCİYLE ZİYARET
Antalya Üniversitesi’nin tarihinde Tütüncü’nün desteklerinin çok geniş yer alacağını vurgulayan Çiçek, “Bir gün mutlaka Kepez’den Türkiye, belki de dünyaya ‘merhaba’ diyeceğiz. Başkanımızın desteği hep oldu, bugün de, oldu yarın da olacak. İçimizden biri olarak gördük. Başkanımızı mütevelli heyetimize alacağız. Bize uygarlık vaat etti. Eşit, adaletli, ayırım gözetmeksizin tarif etti uygarlığı. Üniversite resmi gazetede tüzel kişilik kazanınca, en az 1000 öğrenciyle ve 40 davulla başkanımıza teşekküre gideceğim. Ömrümüzden uzun ideallerimiz var. Bu idealleri birlikte gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.