Muratpaşa Belediyesi, öğrencilerle, vatandaşların yararlanabileceği spor salonlarının yapımını sürdürüyor.
Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında protokol imzalayan Muratpaşa Belediyesi, bu kapsamda spor salonu inşaatlarını sürdürüyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yapımı tamamlanmak üzere olan Muratpaşa Belediyesi Güzeloba İlk-Ortaokulu Spor Salonu’nu tanıttı. Başkan Uysal; Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karabacak, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin de katıldığı bir etkinlikle spor salonunu tanıttı.
Dilşat Refizade ve Ermenek İlkokulu Spor Salonlarının ardından Güzeloba İlk-Ortaokulu Muratpaşa Belediyesi Spor Salonu inşaatının da tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Başkan Uysal, “Bizim çılgın projemiz; insanımızın mutluluğudur diyoruz. Bu çalışmalar hepimizindir, hepimizin katkısıdır. Vergilerinizle katkı koyuyorsunuz. Onbinlerce çocuğumuz, yetişkinlerimiz spor yapacak. İnsanlarımız, daha sağlıklı, daha mutlu olacak” dedi.
Muratpaşa’da genel bir standart oluşturma amacıyla çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Uysal, şunları söyledi; “Tüm toplumumuzun yararlanacağı hizmetleri veriyoruz. Bu altta kalanın canı çıkmasın mantığıdır. Toplumsal eşitsizliği bir nebze olsun giderme mantığıdır. Bu; insanımızın, kendisini Muratpaşalı kimliğinin bir parçası hissetmesi mantığıdır” diye konuştu. Başkan Uysal, daha sonra katılımcılara, inşaat alanı içinde, spor salonu hakkında bilgiler verdi.
Maliyeti 645 bin TL olması planlanan Güzeloba İlk-Ortaokulu Muratpaşa Belediyesi Spor Salonu’nda, revir, basketbol ile voleybol sahaları, bay ve bayan soyunma odaları, ikişer adet bay-bayan tuvalet, ikişer adet bay-bayan duş, 1 adet engelli tuvaletinin yanı sıra 120 seyirci kapasiteli tribün bulunacağı, spor salonundan, mesai saatleri içerisinde öğrencilerin, arta kalan zamanlarda ve hafta sonları da vatandaşların yararlanacağı bildirildi.