Antalya Ticaret Borsası Ticaret Meslek Lisesi ve Teknik Anadolu Lisesi 15. dönem mezuniyet töreni, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan’ın katılımıyla yapıldı.
Mezun olan öğrencilere hayatında başarılar dileyen ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, "Sizleri üniversite sıralarına uğurlamaktan gurur duyduğumu bilmenizi isterim. Bugün itibariyle hepiniz bağımsız bireyler olma yolunda önemli bir kavşak noktasında bulunuyorsunuz. 5-6 sene sonra hepiniz farklı alanlarda çalışan meslek sahipleri hatta işverenler olacaksınız" dedi.
Gençlere çevresiyle iyi iletişim kurmaları ve hayal kurmaktan vazgeçmemelerini öneren Kayan, "Başarının yolunun hayallerinizi gerçekleştirmeye yönelik hedefler koymaktan, rekabetten ve çalışmaktan geçtiğini unutmamalısınız" diye konuştu.
Okumanın tek başına yeterli olmadığını, sorgulayan, düşünen ve üreten gençliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kayan, şunları söyledi:
"Bu nedenle çağımızın gerekliliği bilişim, teknoloji gibi alanlarda kendinizi geliştirin ki siz gençlerin omuzlarında 78 milyonda gelişsin ve dünya ile yarışabilir seviyelere ulaşsın. Unutmayın kartallar yüksek ve yalnız uçarlar. Sizler de yüksekten ancak birlikte hareket ederek ilerleyin. Sizlerin birlik ve beraberliği sizlerden sonra bu sıralardan geçecek olan kardeşlerinizin daha başarılı olmasını sağlayacaktır."
Kayan, öğrencilerin yıl boyu yaptığı resimlerin sergilendiği sergiyi de gezdi. Kayan, okulu dereceyle bitiren öğrencilere tablet bilgisayar hediye ederken, Okul Müdürü Kuntay Yetkin, Kayan’a teşekkür etti.
Borsa Lisesi’nin halkoyunları gösterisi sunduğu tören, şenlik havasında geçerken, törende okul birinci, yaş kütüğüne çivi çakarken, mezuniyet andı, bayrak devir teslim törenin ardından öğrenciler mezuniyet belgelerini alarak keplerini havaya fırlattı.