ANTALYA (İHA) Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Arıtma Tesisi ile ilgili yayınlanan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.
Olayın, yaklaşan seçimler öncesinde bazı çevrelerin Kemer Arıtma Tesisi’nin sürekli çevresine kötü koku yaydığı imajını oluşturmaya çalıştığı bildirildi. İddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, olayın seçimler öncesinde spekülasyon oluşturmak isteyenlerin yeni bir provokasyonundan başka bir şey olmadığı bildirildi.
ELEKTRİK KESİNTİSİ KAYNAKLI
Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılı içinde rehabilite edilen Kemer Arıtma Tesisi’nin, 2016 yılında tamamen yenileneceği bildirilen açıklamada, tam kapasiteyle çalışan tesisten bölgeye koku yayıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı, tesiste meydana gelen kısa süreli elektrik kesintisi nedeni ile 2 saati geçmeyen bir problem yaşandığına dikkat çekildi.
Seçimler öncesinde manipülasyon ve spekülasyon oluşturmak isteyenlerin, arıtma tesisinin kötü koku yaydığı söylentileri ile yol kapatma eylemi yapacaklarının, dereyi kasti olarak kirletmeye çalışacakları iddiaları ve ihbarlarının bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından önceden belediye birimlerine ulaştırıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Bu provokasyon girişimi Antalya Valiliği’ne, İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ve jandarmaya bildirilmiştir. Seçimleri manipüle etmek için gerçekleştirilen bu provokasyonu planlayan ve alet olanlar ile ilgili gerekli hukuki süreci başlatıyoruz. Sadece siyasi emelleri uğruna Antalya’nın göz bebeği Kemer’i kötü kokan bir şehirmiş gibi göstermek isteyenler en büyük ihaneti Kemer’e ve Antalya’ya yapmıştır. Bu ve bunun gibi provokasyonların, turizm kenti Kemer’i tercih edecek yerli ve yabancı turistler üzerinde oluşturacağı etkiyi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" denildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesinin arıtma tesislerine bu zamana kadar hiçbir belediyenin vermediği önemi verdiğine dikkat çekilen açıklamada, özellikle sahil bölgelerinin arıtma sorununu tarihe gömecek projeleri bir bir hayata geçirdiği kaydedildi. Bir çok ilçede çalışamaz hale gelen arıtma sorununu bitirmek için 50 milyon liralık yatırım yapıldığı ifade edilen açıklamada, yeni yatırımlar için çalışmalar başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca iddiayı ortaya atanlar, 3 Haziran’daki Kemer Arıtma Tesisi’nin bahçesinde kahvaltıya davet edildi.