Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu,İbrahim Tezcan’ın başkanlığını yaptığı Antalya Emekliler Derneği’ni ziyaret etti.
CHP Milletvekili adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ile birlikte Emekliler Derneği’ni ziyaret ederek, emeklilerin sorun ve taleplerini dinledi.İşçi BAĞKUR emeklilerinin maaşları kadar, maaşların artış oranlarının da trajik olduğunu söyleyen Albuga Çalıkuşu, “Altı ay öncesine göre belirlenen enflasyon oranı üzerinden artış farkı, emeklinin maaşına 6 ay sonra yansıtılıyor. Emeklimize aç veya tok nasıl yaşarsan yaşa deniliyor. Emeklilerimiz evlerinden sabah çıkıp akşama kadar tabana kuvvet hiç bir harcama yapmadan şehirde dolaşmaktadır. Zorunlu ihtiyaçlarına kıtı kıtına parasını denkleştiren emeklilerimiz, sosyal hayata katılacak ekstra bütçeyi ayıramamaktadır” diye konuştu.
Emeklilere zamda enflasyon oranı dikkate alınması halinde gıda enflasyonunun da dikkate alınması gerektiğini dikkat çeken Albuga Çalıkuşu, “Biz refah artışında emeklimize de pay vereceğiz.Çalışan emekliden sosyal güvenlik destek primi alınmayacak. Emekliler de sendika kurma hakkına sahip olacak” şeklinde konuştu.