Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili adayı Figen Albuga Çalıkuşu,Kepez’de konuk olduğu evlerde kadınlara sohbet etti, dertlerini dinledi.
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Selda Koç ve CHP Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci’nin organize ettiği ev toplantılarında kadınlar tarafından büyük ilgiyle karşılanan CHP Antalya Milletvekili adayı Figen Albuga Çalıkuşu, "Kadınlar olarak dertlerimiz ortak. Siyasetin bizleri bölmesine izin vermeyelim" dedi.
YAKICI SORUN
İki saat süren buluşmada kadın sorunları ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kadın sorunlarına ilişkin çözüm önerileri değerlendirildi. Kadına yönelik şiddetin dünyanın her yerinde yakıcı bir sorun olduğunu söyleyen Albuga Çalıkuşu, "Bu yakıcı sorun, bizim ülkemizde facia halini almıştır. Her gün sistemli bir şekilde kadınlar öldürülüyor. Ancak güçlü ve istikrarlı bir işbirliği ile kadın sorunlarına çözüm üretilebilir" dedi.
SORUNLARA KURUMSAL ÖNLEMLER
CHP iktidarıyla kadın sorunları konusunda kurumsal önlemler alınacağının altını çizen Albuga Çalıkuşu şunları söyledi:
"Kadınlar hiç bir şekilde cinsiyete dayalı ayrımcılığına maruz kalmamalı. Toplumumuzda kadınların yaşadığı en büyük sorun toplumsal cinsiyet eşitsizliğidir. Günümüz Türkiyesi başta aile olmak üzere okul, sokak, iş çevresi, arkadaş çevresi ve kamu kurumlarındaki tüm ayrımcı zihniyet ve uygulamalarla mücadele etmeyi zorunlu kılmıştır. Üstünlük değil, her alanda eşitlik istiyoruz."