Antalya’nın Kemer ilçesinde Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB), Kemer Belediyesi, TURÇEV ve Sualtı Federasyonu işbirliği ile düzenlenen “4. Cankurtaranlar Yarışması” büyük ilgi topladı.
Toplam 29 cankurtaranın katıldığı Ayışığı Plajı’nda yarışmada ilk etapta temsili boğulma tehlikesi geçirenlerin kısa sürede sahile ulaştırıldı. Yarışmacılar 100 ve 200 metre yüzme yarışmasında ise ter döktü.
Yerli ve yabancı turistlerin ilgiyle izlediği yarışmanın üç kategorisinde Alvadonna World Palace Otel adına yarışan Nazım Yılmaz birinciliği, Club MED Palmiye Tatil Köyü adına yarışan Abdullah Bulut ikinciliği, Barut Otel Lara adına yarışan İbrahim Baysal ise üçüncülüğü elde etti.
Dereceye girenlere ödüllerini, Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Jandarma Garnizon Komutanı Yasin Berçin, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ve Kemer Emniyet Müdürü Muhittin Ergen verdi.
KETOB Başkanı Tayyar Gül, yarışmanın amacının cankurtaranın önemini anlatmak olduğunu vurgularken, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ise, bölgeye gelen milyonlarca turistin can güvenliği, denizde burada yarışan kişilere emanet olduğunu söyledi.