Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili adayı Figen Albuga Çalıkuşu, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde çiftçinin sofrasına konuk oldu.
CHP İlçe Başkanı Bülent Kocabaş, CHP Milletvekili adayı Rafet Zeybek, CHP Milletvekili aday adayı Murat Özçelik ile birlikte Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Cuma Pazarı’nı ziyaret eden CHP Antalya Milletvekili adayı Figen Albuga Çalıkuşu, çiftçin mütevazı sofrasına konuk oldu, sorun ve taleplerini dinledi.
Ziyaretinde CHP’ye verilecek her oyun, yaşanacak bir Türkiye’ye merhaba anlamını taşıdığını belirten Albuga Çalıkuşu, “Çiftçi kardeşim alın terinin karşılığını alacaksın” dedi. CHP iktidarı ile üreticinin, hak ettiği karı sağlayacağını anlatan Figen Albuga Çalıkuşu, “Alın teri senin ise kar da senin olmalı. Biz bunun peşindeyiz. Partimizin tarım politikaları doğal yapımıza uygun ürün eşitliğini sağlamak üzerine düzenlendi” ifadelerini kullandı.
Adil rekabet koşullarının sağlanması gerektiğinin altını çizen Çalıkuşu, ‘’Üreticinin elde edilen kardan hak ettiği payı alması ve tüketicinin sağlıklı ürünlere uygun şartlara erişebilmesi için pazarlardaki tekelleşmelerin önüne geçilmesi gerekmektedir’’ şeklinde konuştu.
Geçici tarım işçilerinin sosyal güvenliğinin devlet tarafından karşılanacağı söyleyen Çalıkuşu, “CHP başka geliri olmayan çiftçiye, hane başına asgari ücret düzeyinde gelir garantisi veriyor. Aile işletmelerinin ve küçük çiftçilerin ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırabilecekleri kurumsal düzenlemelerin de garantisini veriyor” diye konuştu.