Batı ilçelerinde iktidara yürüyüş konvoyu düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Örgütü, Kemer, Kumluca, Finike ve Demre başta olmak üzere birçok beldeyi de ziyaret etti. Demre’de düzenlenen Mitingde CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen ve mitinge katılan Milletvekili Adayları kısa konuşmalar yaptı.
ÜLKEMİZİN İHTİYAÇLARINI BİLEREK YOLA ÇIKTIK
Mitingde konuşan CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, her şeyin hesabını kitabını yaptıklarını ve ülkenin neye ihtiyacı olduğunu bilerek yola çıktıklarını kaydetti. Çıktıkları yolun o bilenen AK Parti yolu olmadığını vurgulayan Esen, “Beraber yüründüğü söylenen ama halkın yolun kenarında kaldığı yollardan değil. Biz sizlerle el ele omuz omuza bir yola çıktık. Çıktığımız yolun adı yeni bir ekonomi kalkınma modeli ile Türkiye’yi yaşanabilir, sizlerin de refah içinde yaşadığı bir ülke haline getirme Bizim bundan başka bir yolumuz yoktur bu böyle bilinsin. Cumhuriyet Halk Partisinin yapacakları ile ilgili, projeleri ile ilgili ortaya koyduğu, seçim bildirgesi, sadece seçim çalışmalarını içeren bir bildirge değil aynı zaman bir hükumet programıdır ve bu ciddiyetle hazırlanmıştır. Bu topraklar her birimizin refah içerisinde yaşayacağını sağlayacak kaynaklara sahiptir. Hangi kaynakla bizim bunları yapacağımızı sorgulayanlar, bu kaynağı değil önce kendilerini ve kaynakların başında oturan idarecileri, yöneticileri sorgulasınlar. Kendileri için kaynak, çerez parası oluyor, halka gelince devlete yük olacağı söyleniyor. Önce bunları sorgulasınlar.” dedi.
EŞ BAŞBAKAN SADECE TÜRKİYE’DE VAR
Esen’in ardından kürsüye gelen CHP Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Akaydın, AK Parti’nin, dünyada hiçbir örneği olmayan bir sistemi Türkiye’ye yerleştirdiği iddia etti. Akaydın " HDP’nin eş başkanı var iki tane ama dünyada hiç eş başbakan yok. Eş başbakan bir tek Türkiye’de var. Başbakan kimdir bilmiyoruz. Ahmet Davutoğlu mu, yoksa Tayyip Erdoğan mı? Demek ki Türkiye’ye bir tek başbakan yetmiyor iki tane başbakan var bundan bu çıkıyor” diye konuştu. AK Parti’inin ‘büyümeye devam’ seçim sloganının içinin boş olduğunu ileri süren Akaydın, Türkiye’nin son 13 yılda ortalama ekonomi büyümesinin cumhuriyet tarihinin en düşük büyüme oranlarına sahip olduğunu söyledi.
Düzenlenen konvoya CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, CHP Kemer, Kumluca, Finike ve Demre İlçe Örgütleri, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, CHP Antalya Milletvekili Adaylarından, Mustafa Akaydın, Figen Albuga Çalıkuşu, Rafet Zeybek, Nusret Bayar, Deniz Filiz, Sevindik Gizli, Cavit Arı ve İbrahim Keser katıldı.