Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan ve ilçe yönetimiyle birlikte, vatandaşlar ve esnafla bir araya gelerek destek istedi.
CHP Milletvekili adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, şoförlerin bir araya geldiği kahveyi ziyaret ederek, partisinin seçim beyannamesini anlattı. Çalıkuşu, yolu ve deniz yolu taşımacılığına tanınan ÖTV’siz yakıt alımı teşviğini karayolu taşımacılığına da getireceklerinin sözü verdi.Yeni Takograf zorunluluğu gibi şoförlerle ilgili alınan kararların asıl etkilenecek kesim olan şoför esnafının yararı ve katılımı gözetilmeden alındığını söyleyen Çalıkuşu, “2000 modelin üzerinde olup takografı bulunan kamyonlara getirilen yenileme zorunluluğunu kaldıracağız. Takograf zorunluluğu getirilmeyen eski kamyonların yaratacağı haksız çalışma koşulları ve rekabete geçit vermeyeceğiz” dedi
Farklı alanlarda şofölük yapabilmek için 41 farklı yetki belgesinin şoförleri çıkmaza soktuğunu ifade eden Çalıkuşu, “K1 belgesi alacak kamyoncu ve D4 belgesi ile taşımacılık yapan esnafımız büyük bir çıkmazın içinde. Biz yetki belgesi ile ilgili sorunları en kısa zamanda çözeceğiz. Aynı zamanda SRC belgelerinin eğitimi ve muafiyet ölçütlerini federasyon ile işbirliği içinde belirleyeceğiz” diye konuştu.