Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya milletvekili adayları,CHP Antalya İl başkanı ve CHP Antalya il kadın kolları başkanı Antalya L tipi kapalı ceza infaz kurumunu ziyaret etti.
CHP Antalya milletvekili adayı Figen Albuga Çalıkuşu, Sultan Yeğen,Rafet Zeybek ve Deniz Filiz CHP Antalya İl başkanı Semih Esen ve CHP Antalya İl kadın kolları başkanı Selda Koç ile birlikte cezaevindeki mahkumlarla görüştü.
Cezaevinde 215 kadın tutuklu olduğunu söyleyen Figen Albuga Çalıkuşu, ‘’İçeride 0-6 yaş arası 45 çocuk, anneleri tutuklu olduğu için anneleriyle birlikte cezaevinde kalıyorlar. Hediyelerimizle onları bir nebze sevindirmeye çalıştık ancak onları orada bırakıp ayrılırken hüznümüze engel olamadık.’’ dedi.
Anne olan kadın tutukluların cezasını çekerken çocuklarının gözardı edilmemesi gerektiğini hatırlatan Çalıkuşu " Çocukların sağlıklı bir ortamda anneleriyle birlikte olmaları ve gelişimlerini sağlıklı bireyler gibi tamamlanmaları öncelik olmalıdır. İnfaz kanununda bu konuda yasal düzenleme gerektiği ortaya çıkıyor. Çocuklarımızın umutları, heyacanları ertelenmemeli. Ertelenen Umutlarını geri vermek onlara borcumuzdur’’ şeklinde konuştu.