Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Adayı Av. Figen Albuga Çalıkuşu, Antalya Emekliler Derneğini Ziyaret Etti.
Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ile birlikte geldiği dernekte emeklilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen CHP Milletvekili adayı Av. Figen Albuga Çalıkuşu, emeklilerin, yarı aç yarı yok yaşamaya mahkum edildiğini ileri sürdü.
Emeklilerin sosyal hayattan koparıldıklarını dile getiren Çalıkuşu, “Emeklilerimiz evlerinden sabah çıkıp akşama kadar tabana kuvvet hiçbir harcama yapmadan şehirde dolaşmaktadır. Zorunlu ihtiyaçlarına zar zor parasını denkleştiren emeklilerimiz sosyal hayata katılacak ekstra bütçeyi kendilerine ayıramamaktadır.’’dedi. Emekli maaşlarının artış oranının trajik olduğunu belirten Çalıkuşu, “ Altı ay öncesine göre belirlenen enflasyon oranı üzerinden artış farkı emeklinin maaşına 6 ay sonra yansıtılıyor. Emeklimize aç veya tok nasıl yaşarsan yaşa deniliyor ’’ dedi.
Emeklilere zam yapıldığında enflasyon oranı dikkate alınacaksa, gıda enflasyonunun da dikkate alınması gerektiğine dikkat çeken Çalıkuşu, “İktidar olduğumuzda, refah artışında, emeklimize de pay vereceğiz. Çalışan emekliden sosyal güvenlik destek primi alınmayacak. Emekliler de sendika kurma hakkına sahip olacak’’ şeklinde konuştu.