Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang Antalya Valisi Muammer Türker’e ziyarette bulundu.
Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hongyang, Antalya Valisi Muammer Türker’i ziyaret etti. Büyükelçi Hongyang, beraberindeki heyetle geldiği Valilikte, Vali Muammer Türker tarafından karşılandı. Vali Türker, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek 15 -16 Kasım tarihlerinde Antalya’da yapılacak G 20 Liderler Zirvesi’ne devletin ve hükümetin verdiği önemi anlattı.
Büyükelçi Hongyang’a zirveye ilişkin Valilik ve ilgili kurumlar tarafından yapılan hazırlıklarla ilgili bilgi aktaran Vali Türker, zirvenin bir sonraki dönem başkanlığını üstlenecek Çin Halk Cumhuriyeti’ne tecrübelerinden yararlanmaları konusunda destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Büyükelçi Hongyang da, G 20 Liderler Zirvesi ile ilgili hazırlıkları görüşmek üzere geldiğini, Belek bölgesinde zirvenin yapılacağı oteli gördüklerini anlattı. Hongyang, zirvenin başkanlığını Türkiye’den sonra Çin Halk Cumhuriyeti’nin alacağını da sözlerine ekleyerek, Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.
Vali Türker, ziyaretin sonunda Büyükelçi Hongyang’a Antalya hakkında kitaplar hediye etti.
Ziyarette Büyükelçi Hongyang’a siyasetten sorumlu Müsteşar Hua You, güvenlikten sorumlu Müsteşar Gao Fei ile Antalya’dan da sorumlu İzmir Başkonsolu Su Gaochao eşlik etti.