23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tedavileri nedeniyle Manavgat Devlet Hastanesi’nin çocuk servisinde yatan çocuk hastalar için kutlama programı düzenlendi. Çocuk servisi süslemelerle bayram alanına çevrilirken, hastane Başhekimi Mehmet Çınar tek tek tüm hasta çocukları ziyaret ederek hediye dağıttı. Yaşları 0-14 arasında değişen çocuklarla sohbet eden Başhekim Çınar, hastalıkları hakkında son durumu öğrenirken, ailelere de geçmiş olsun temennisinde bulundu.
23 Nisan’ın sadece Türkiye değil tüm dünya çocuklarına Atatürk tarafından hediye edildiğini hatırlatan Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Çınar, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada bir tek ülkemizde kutlanıyor. Dünyada eşi benzeri yok, bu nedenle ne kadar gurur duysak azdır. Buda bizim çocuklarımıza ve gelecek nesillere ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesi” dedi.
23 Nisan kutlama programının çocukların tedavi sürecinde gerekli olan moral motivasyonu da sağlayacağına inandığını belirten Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Çınar, “Buradaki amacımız, burada tedavi gören çocuklarımızın hem tedavi süreçlerini daha kolay atlamalarını sağlamak, onlara moral motivasyon kaynağı oluşturmak hem de ulusal günümüzü çocuklarımızla birlikte kutlamış olmak. Böylece bu tarihi günümüzü de genç nesillerimize aşılamış olmak” diye konuştu.
Manavgat Devlet Hastanesi Çocuk servisinde gerçekleştirilen 23 Nisan kutlama programı ile 12’si kız 13’ü erkek olmak üzere yaşları 0-14 arasında değişen 25 çocuğa, bebek, araba, boyama kalemleri ve benzeri oyuncaklar dağıtıldı.