Antalya’nın Demre ilçesinde Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği tarafından, "Trap ve Atış Yarışmaları" düzenlendi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Demre Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen yarışmalar, Kapaklı Mahallesi Eseler mevkinde yapıldı. Antalya merkez, Serik, Aksu, Kumluca, Finike, Kaş ve Demre ilçelerinden 300 kişiye yakın yarışmacı katıldı. Yarışmalar, 50 metre tek kurşun atışı ve trap dalında yapıldı. 50 metre tek kurşun atışına 3 kadın atıcı da katıldı. Eleme usulü yapılan atışlar sonunda final etaplarına geçildi. Büyük heyecan yaşanan finallerde atıcılar hedefleri tam 12’den vurmaya çalıştı.
Finaller sonunda erkekler 50 metre tek atış yarışmasında Döşemealtı’ndan Çetin Doğru birinci olurken, Elmalı’dan Mustafa Parin ikinci, yine Döşemealtı’ndan Şifa Gelmez üçüncü oldu. Bayanlar 50 metre tek atışlarda ise Döşemealtı’ndan Filiz Galip birinci, yine Döşemealtı’ndan Melike Üstün ikinci, Kaş’tan Hanife Bidikçi de üçüncü oldu. Dereceye giren erkek yarışmacılara tüfek, kupa, madalya ve av çantası hediye edilirken, bayan yarışmacılara ise tek taş yüzük hediye edildi. Demre Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı İzzet Boztepe, yarışmalara destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü’ne plaket takdim etti.
Dernek Başkanı Boztepe, "Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz yarışmalarımıza katılım çok oldu. Amacımız bu yarışmalarımızı geleneksel hale dönüştürmek. Burada yapmış olduğumuz yarışmamızdaki amaç sportif aktiviteden ibarettir. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.