Antalya’nın Demre ilçesinde "5 Haziran Dünya Çevre Günü" nedeniyle düzenlenen etkinlikte bin 100 öğrenci, sahilde temizlik çalışması yaptı.
Demre Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinliğine Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İlçede bulunan 12 okuldan bin 100 öğrenci ve 100 öğretmenin katıldığı etkinlik öncesinde öğrencilere seslenen İlçe Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, "Beraber gezdiğimiz, yazın yüzmeye geldiğimiz bu sahillerimizin durumunu hep beraber inceleyeceğiz ve ders alacağız. Demre önemli kıyı şeritlerinden birisi olduğu için her geçen gün burada yeni bir turizm tesisi açılıyor. Çevremizin temizliğini sağlamak eğitimden geçer. Demre’nin temiz bir çevresi olabilmesi için gereken duyarlılığı göstermeliyiz, göstermeyenleri de uyarmalıyız” dedi.
Sülüklü, Çayağzı, Taşdibi, Beymelek ve Kömürlük sahillerinde atıkları temizleyen öğrenciler, bazı bölgelerde kumun altına saplanmış balıkçı ağlarını çıkarmakta zorlanınca, Kaymakam Karaman ve Garnizon Komutanı Hasan Erdoğan yardım etti.