Antalya’nın Demre ilçesinde üreticiler, ilçeye bir hayırseverin yaptıracağı okul protokolü için gelen Antalya Valisi Muammer Türker’den fide tesislerinin çiftçiye verdiği zarar konusunda yardım istedi.
Demre Belediyesi önündeki çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Antalya Valisi Muammer Türker, burada üreticilerin şikayetiyle karşılaştı. Üreticiler, Vali Türker’e, “Haziran ayı içinde fide tesislerine fide siparişi veriyoruz. Eylül ayı sonunda bize dikime hazır olmayan fide veriyorlar. Aradan 3 ay geçiyor. Fidelerimizin tohum ekimi son ana kadar bekletiliyor.Yetişmedi gibi değişik bahaneler uyduruyorlar. Ayrıca üreticiye gelen fideler virüslü olabiliyor. Bize hastalıklı fide veriyorlar. Bunu kimseye anlatamıyoruz. Geri almıyorlar. Sorumluluk kabul etmiyorlar. Bir ürünün belli bir süre garantisi olur. Biz tüketiciyiz. Ama hiçbir hakkımız yok” diye dert yandı.
Konuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Od ası’na aktardıkları zaman “Bizim hiçbir yaptırım gücümüz yok” cevabı ile karşılaştıklarını anlatan üreticiler yardım istedi.
Üreticileri dinleyen Vali Türker ise, “Bu konuyla ilgili yeterli bilgim yok ancak konunun uzmanı sorumlu il ve ilçe müdürlerimiz yanımızda. Hemen talimat veriyorum. Siz çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için ne gerekirse yapılacaktır” dedi.