DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, şube müdürleri ile birlikte Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde devam eden inşaat çalışmalarını inceledi.
Gazipaşa Ovası Sulaması inşaatı ve Gazipaşa Gökçeler Barajı ikmali inşaatında incelemede bulunan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, çalışmalarda gelinen seviyeler hakkında bilgi aldı. İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Özgür, “Çalışmalarımız fen ve sanat kaidelerine uygun olarak devam etmektedir. Bu proje tamamlandığında Gazipaşa ilçesinde 5 bin 700 kişiye iş imkanı sağlanmış olup, milli gelire de yaklaşık 68.682.600 TL’lik bir katkı sağlamış olacağız. Gazipaşa Ovası Sulaması inşaatı işi kapsamında sulama hattı uzunluğu yaklaşık 180 kilometre olup, Gökçeler Barajı’ndan alınacak su ile 47 bin 400 dekar tarım arazi sulanacaktır” dedi.
Gazipaşa Gökçeler Çayı üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Gazipaşa Gökçeler Barajı ikmal inşaatı çalışmalarının da sorunsuz bir şekilde devam ettiğini kaydeden Özgür, “Baraj inşaatı tamamlandığında Gazipaşa ve ülkemizin ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacaktır. DSİ olarak Antalya ve bağlı 19 ilçelerimizde su yapıları yapmaya, taşkınları önlemeye, vatandaşlarımızın ve ülkemizin ekonomisine büyük katkılar yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.