DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Antalya ve bağlı 19 ilçede görev alanı içerisinde yer alan dereleri ıslah ederek, olası taşkınlara karşı tedbirler alındığını belirtti.
Finike’de Başgöz Çayı’nda yağışlar sonucu bozulan alanların lokal tamiratlarının devam ettiğini belirten DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, dolgu ve taş tahkimatının yapıldığını söyledi. Alakır Çayı’nda ise yağışlar sonucu bozulan seddelerin onarım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Özgür, kazı ve dolgu işlemi taş naklinin yapıldığını bildirdi.
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Kumluca ‘da Kumluca Göksu Çayı’nın 800 metrelik kısmında yatak temizliği yapılarak 4 bin 890 metreküplük iş yapıldığını, Gavur Çayı’nda ise 13-15 Ocak 2015 tarihinde yaşanan taşkın sonucu deformasyon olan yerlerin tamirat işlerinin devam ettiğini söyledi. Özgür, “Gavur Çayı’nda birit çalışmaları devam etmektedir. Kumluca Adrasan’da Kanlı Dere’de yağışlardan hasar gören vatandaşın mağduriyeti giderilmiş olup, dere yatağında bozulan yerlerin tamirat işlemlerinin yapımı devam etmektedir.
Yapraklı Çayı’nda yatak temizliği çalışması ve Akmaz Çayı’nda yatak temizliği ve denize birleşim kısımları açılarak suyun akışına izin verilmiş olup olası taşkın durumunda sorunsuzca çayın akması sağlanmıştır. Amacımız bütün ilçelerimiz de olduğu gibi Kumluca ve Finike ilçemizde de olası taşkınlar öncesi gerekli tedbirleri alarak oluşabilecek taşkınlarda olumsuzluğu en asgari seviyeye indirmektir. Bizler bu tedbirleri alırken vatandaşlarımızdan da beklentimiz dere ve nehir kenarlarına kalıcı ve geçici yapı yapmamalarıdır. DSİ olarak bu çalışmalarımızı tamamen idari imkanlarımız ile yapmaktayız” dedi.