Alanya’da bulunan Dim Barajı Hidro Elektrik Santrali (HES) çevresine, ani yüklemelerde vatandaşları uyarabilmek için sesli ve ışıklı uyarı sistemi kuruldu. DSİ 13.Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada DİM HES ’te ani devreye girişlerde çay yatağına 32 m3 /sn ye kadar su bırakıldığı hatırlatılarak bölgede olumsuz bir durumla karşılaşılmaması için dere yatağına anons sistemi tesis edildiği ve kullanılmaya başlanıldığı bildirildi. DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Hidroelektrik Santralleri ile yenilenebilir enerji kaynaklarından hidroelektrik enerjisi ürettiklerini hatırlatarak bununla da ülkeye çok ciddi bir katma değer sağladıklarını söyledi. Bu eserleri yaparken ve işletmeye açarken en önemli önceliklerinin insanın can ve mal güvenliği olduğunu söyleyen Özgür şöyle dedi: " Kurum olarak gerek inşaatı devam eden ve gerekse işletmeye açılan tesislerimizde her türlü emniyet tedbirinin alınması ve uygulanması noktasında maksimum hassasiyet gösteriyoruz. Bu bağlamda Alanya ilçesi sınırları içerisinde işletmesi DİLER Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılmakta olan Dim HES tesisi “Dengeleme Santralı” olarak tesis edilmiş olup, TEİAŞ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Yük Tevzi Merkezi’nin talimatları doğrultusunda enerji üretimi yapmakta ve bölgedeki enerji talebine göre devreye girmekte veya devreden çıkarılmaktadır. Ani devreye girişlerde çay yatağına 32 m3 /sn ye kadar su bırakılmaktadır. Dim çayında Santral ile deniz arasında 6 km’lik çay güzergahında turizm tesisleri ile piknik alanları ve bahçeler bulunmaktadır. Bölgenin turizm bölgesi olması nedeniyle yerli ve yabancı birçok insan bu bölgede günübirlik olarak vakit geçirmektedir. Bu da can ve mal emniyeti için bazı zamanlarda tehlike arz edebilmektedir. Bu nedenlerle bölgede olumsuz bir durumla karşılaşılmaması için dere yatağına anons sistemi tesis edilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. " dedi.
Dere yatağına hakim yerlerde ve her yerden duyulabilecek şekilde 8 adet direk üzerine montajı yapılan anons sisteminde anonslar üniteler her devreye girdiğinde Türkçe ve İngilizce olarak yapılacak.
Tek merkezden yönetilecek sistemle , tüm işlemler bilgisayar üzerinden yapılacak. Kablosuz olarak geliştirilen proje ile mesafe konusunda da bir sıkıntı yaşanmayacak ve sesli ikaz, flaşörle de desteklenecek