DSİ 13. Bölge Müdürlüğü çalışanları, ‘’Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can’’ kampanyası çerçevesinde Kızılay’a kan bağışında bulundu. DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen kan bağışına DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Nazif Kök, şube müdürleri ve personelleri katıldı.
DSİ çalışanlarının yoğun bir katılım gösterdiği kan bağışında ilk olarak kan bağışında bulunan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür yaptığı açıklamada, DSİ ailesi olarak Kızılay’a her yıl kan bağışında bulunduklarını bildirdi. Özgür, “DSİ 1953’te kuruluş kanunuyla kurulmuş 1954’te icraatlarına başlamış ve 61 yıldır tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde çok önemi işler yapmaktadır. Bölge Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalar ile Gazipaşa’dan Kaş’a, Elmalı’dan İbradı’ya kadar baraj, sulama projeleri, içme suyu projeleri, arıtma tesisi projeleri ve taşkın koruma projeleri ile Bölgemizi adeta küçük bir GAP’a çevirdik. İnşa ettiğimiz devasa büyüklükte Su yapılarını vatandaşlarımızın istifadesine sunuyor, mümbit toprakları Su’ya kavuşturuyor ve ülke ekonomisine ciddi katkılar yapıyoruz.Tabi biz bu faaliyetleri yaparken aynı zamanda sosyal ve sportif faaliyetlere de duyarsız kalmamaktayız” dedi.
Herkesin kan ihtiyacı olabileceğini vurgulayan Özgür, her vatandaşın kan bağışı konusunda duyarlılık göstermesi gerektiğini söyledi.