7. Uluslararası Psikofarmakoloji ve 3.Ergen Çocuk Psikofarmakolojisi Kongresi Antalya’da 15-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek olan Psikofarmoloji Kongresi 15-19 nisan tarihleri arasında “Psikiyatrik Tedavilerde Entegrasyon: Sadelikten Ustalığa” temasıyla gerçekleştirilecek. Kongreye yerli ve yabancı çok sayıda uzman katılacak. 2013 yılında Çocuk ve Ergen Psikofarmakoloji Kongresi’nin katılımı ile güçlenen kongrede yaşamı en fazla etkileyen psikiyatrik sorunların çözümü ve tedavisi tartışılacak.
Dünya Psikiyatri Birliği’nin yanı sıra, İngiltere, Kanada, İtalya, Rusya, Malezya, Polonya, Hindistan, Yunanistan, Amerika, Ermenistan, Bosna-Hersek, Kırgızistan’dan uluslararası nöropsikofarmakoloji kuruluşları ve derneklerin işbirliği ile gerçekleştirilen kongreye, 1000’in üzerinde bilim adamı katılacak. Kongre, İngiliz Psikofarmakoloji Derneği’nin gerçekleştireceği “Sertifikalı Bipolar” kursu ile başlayacak. Kongre süresince sentetik uyuşturucu bağımlılığı (bonzai), internet ve telefon bağımlılığı, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, gebelikte ilaç kullanımı, depresyon ve şizofreni tedavisindeki yenilikler, duygusal dengesizlik, çocuk ve ergenlerde geçerli ve etkin olan tedavi yöntemleri ele alınacak.
Kongre kapsamında Doç. Dr. Ümit Mert Aksoy ve kongreye ABD’den katılan Dr. Aykut Özden konuyla ilgili uzmanlar için kurslar düzenleyecek. Kongrede ayrıca son yıllarda sık gündeme gelen dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu konusunda Prof. Dr. Bengi Semerci ve Hollanda’da Jan K. Buitelaar ilaç tedavisinin etkilerini, İngiltere’den Philip Asherson ise katılımcılara hastalığın ruhsal boyutunu anlatacak. Hollandalı uzman Sandra Kooji ise kendisi tarafından geliştirilen ve tüm dünyada kullanılan erişkin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu hastalarına tanı koymada önemli olan DIVA ölçeğinin kullanımı için kurs verecek.
Kongrenin diğer katılımcıları arasında Wolfgang Sommer (Almanya), Oğuz Omay (Fransa), Dost Öngür (Amerika), Serdar Dursun (Kanada), Alican Dalkılıç (A.B.D), Brian Leonard (CINP- İngiltere), Gregers Wegener (CINP-Danimarka), Mesut Çetin (Türkiye) yer alıyor.