Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Memur-Sen Konfederasyonu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.
Memur-Sen üyeleriyle bir araya gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, muhalefeti hedef alan açıklamalarda bulundu. Kendi partilerini yönetemeyenlerin, 5 yıllık emaneti 3,5 yılda kaçarak ortada bırakanların, doğuda ayrı, batıda ayrı konuşanların nasıl olup da iktidara talip olmak istediğine anlam veremediğini söyledi. Elvan, “Diğer partiler böyle düşünürken, biz AK Parti olarak milletin sorununu kendi sorunumuz bildik. Biz yola çıkarken ‘Bizim yolumuz özgürlük, Milli irade yoludur. Demokrasi yoludur” dedik. Geceli gündüzlü çalıştık ve başardık” dedi.
Elvan, 5’li ittifak olarak söz ettiği CHP, MHP, HDP, paralel yapı ve bir kısım medyanın vesayet anlayışını yeniden egemen kılmak istediğini belirtti. “Bunlara fırsat vermeyin” diye seslenen Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Zaman mücadele zamanıdır. Zaman demokrasiyi yüceltme zamanıdır. Türkiye’nin önünü açtık, özgürlüklerin alanını genişlettik. Şimdi vesayet odaklarına karşı mücadele etmek gerek. ‘Onlar konuşur, biz yaparız’ diyoruz. Bizim lafa karnımız tok. Biz iş istiyoruz. Bizim mücadelemiz, çocuklarımız, torunlarımız, Vatanımız ve Al Bayrağımı için. Bu mücadeleye herkesi davete diyoruz.”
Memurların çalışma hayatına yönelik düzenlemelerden de söz eden Elvan, toplu sözleşme hakkı başta olmak üzere pek çok talebin yeniden düzenlendiğine dikkat çekti. AK Parti olarak STK’lara büyük önem verdiklerini söyleyen Elvan, Sivil Toplum Kuruluşlarının gelişmişliği orantısında demokrasi alt yapısının da güçlü olacağını söyledi. Elvan, “Bu nedenle STK’ların daha da güçlenmesi için çalışmalar yapıyoruz” dedi.