Alanya Belediyesi haftalık Encümen Toplantısı, üyelerin katımlıyla Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.
Başkan Yücel, Mayıs ve Kasım aylarında ödenen Emlak Vergisi’nin birinci taksinin pazartesi sona ereceğini hatırlatarak, vatandaşları cezai duruma düşmemeleri için vergilerini zamanında ödemeye davet etti. Başkan Yücel, “Vatandaşlarımızın cezai duruma düşmemesi için Pazartesi gününe kadar vergilerini yatırmaları gerekiyor. Bu vesileyle biz insanlarımıza hem zaman kazandırmak, hem de unutanlar varsa hatırlamak için merkezdeki tüm birimlerimizle birlikte ve Oba, Tosmur, Mahmutlar, Konaklı, Payallar, Cikcilli, Demirtaş ve Avsallar mahallerindeki birimlerimizi cumartesi ve pazar günü mesai saatleri içinde açık tutacağız. Amacımız vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır” dedi.
Vatandaşların emlak vergilerindeki artışlardan dolayı serzenişte bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Yücel, “Yasadan dolayı emlak vergileri iki katına çıktı. Emlak bedellerinin iki katına çıkmasından dolayı bir muzdariplik var. Ancak bu bizden kaynaklanan bir durum değil. Büyükşehir Yasası’ndan dolayı yüzde 100 artış oldu. Bunun bilinmesini isterim. Antalya’da neyse, Ankara’da, İstanbul’da İzmir’de tüm büyükşehirlerde kanundan dolayı uygulama aynı” diyerek artışların, Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklandığına dikkat çekti.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirilen Encümen toplantısında belediye birimlerinden gelen güncel konular değerlendirildi. Belediyenin yeni mahallelerdeki bazı mülklerinin ihalesi de yapıldı. 15. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ni değerlendiren Başkan Yücel, “Festival’de Alanya, ünlü sanatçıların da katılmasıyla unutulmaz günler yaşadı” dedi. Festivalin coşkulu ve çok renkli geçtiğini vurgulayan Başkan Yücel, festival süresince destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, kolluk kuvvetlerine, sponsorlara, belediye ekibine, çalışanlara kamuoyu önünde teşekkür etti. Başkan Yücel, festivalin her geçen yıl ivme kazanarak gelecek yıllarda daha da iyi olacağına inandığını söyledi.
“ALANYASPOR’UN BAŞARISI TESADÜF DEĞİLDİR”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanyasporun başarısı tesadüf değildir. Biliyorsunuz ki Alanyaspor, oynadığı maçlarla geçen yıl PTT 1.Lig’e çıkışını sürpriz ya da şans eseri olmadığını gösterdi. İnşallah Alanyaspor play-off’un sonunda final oynayarak süper ligde başarı gösterecektir. Alanyaspor’un süper ligde oynayacağına inancımız, kanaatimiz tamdır. Desteklerimiz , dualarımız Alanyaspor’a” dedi. Teknik kadroya, yönetime, sporculara ve takıma sahip çıkan Alanya kamuoyuna teşekkür eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşlardan maçlarla ilgili destek istedi.
İNŞAAT YASAĞINA UYMAYANLARI UYARDI
Turizm mevsiminin başlamasıyla birlikte toplumda inşaat yasağı, görüntü ve gürültü kirliliğinden kaynaklana şikayetlerin başladığını belirten Belediye Başkanı Yücel, firmalardan kurallara uymalarını istedi. Belediyenin uyarılarını beklemeden yatırımcıların kuralları dikkate alarak yaz boyunca çalışmalarını durdurmalarını isteyen Başkan Yücel, “Durdurmayanlar için de cezai işlemleri zaten başlattık; arkasını arayacağız. Kimsenin kimseyi rahtsız etme gibi bir lüksü yoktur. Sadece bina içinde ince işler yapılabilir, hafriyat ve inşaat yapılamaz. Genelge gereği her kuruluşun buna riayet etmesi gerekir” dedi.