EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Şuiçmez, Lahey Büyükelçiliği’nde Hollandalı yetkililere ve sektör temsilcilerine EXPO 2016’yı anlattı.
Lahey’de Türkiye Büyükelçisi Süleyman Arslan’ın da katıldığı sunumda Genel Sekreter Suiçmez, Hollanda’nın bahçecilik sektöründe dünyanın önde gelen ülkelerinden olduğuna dikkat çekti. Hollanda’nın EXPO 2016’ya katılmasını beklediklerini vurgulayan Genel Sekreter Suiçmez, “Hollanda’ya kendimizi anlatıyoruz. Hollandalı dostlarımızın izah ettiği gibi, konuyla ilgililer. Bu katılımın EXPO’nun içeriğinin zenginleşmesi açısından önem arz ettiğini anlattık” dedi.
Genel Sekreter Suiçmez, EXPO 2016’nın bahçecilik sergisinin yanında ülkelerin teknolojik gelişmelerini de sergileyecekleri bir ortam olduğuna vurgu yaparak,Hollandalı yetkililere ve sektör temsilcilerine proje hakkında detaylı bilgi sundu.
Lahey Büyükelçisi Süleyman Arslan da Türkiye ile Hollanda ilişkilerinin iyi düzeyde olduğunu belirtirken, EXPO 2016’ya katılım konusunda önümüzdeki günlerde Tarım Bakanı ile görüşeceğini söyledi. Büyükelçi Arslan, iki ülke arasında başta süs bitkiler ve çiçekçilik olmak üzere iyi ilişkilerin EXPO 2016 ile pekişeceğini ve stratejik işbirliğine dönüşmesini arzu ettiklerini belirtti.