Antalya’nın Manavgat ilçesinde lise ve üniversite öğrencileri arasında Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen "Gençlerin gözüyle Manavgat" konulu şiir, fotoğraf ve proje yarışmasında dereceye girenler belirlendi.
Yarışmaya katılan eserleri değerlendirmek amacıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde toplanan Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya, Eğitimci Osman Mülayim, Fotoğraf Sanatçısı Tevfik Köymen, Dr. Hüseyin Ziyaettin, Manavgat Belediyesi Basın Danışmanı Nalan Yunusoğlu ile Belediye Etkinlik Koordinatörü Elif Evren’den oluşan yarışma jüri, ödüllerin sahiplerini belirledi.
Yarışmada Fatih Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Ayşegül Yıldız, kentte kitap okumayı teşvik eden "Kitap Okuma Işığı" adlı sosyal projesiyle "Proje" dalında birinci olurken, Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Mustafa Kahraman ise pet şişelerin değerlendirilmesini konu alan "Petbis" projesi ile ikinciliği elde etti.
Şiir dalında Çağlayan Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Bahar Doğan "Hürlüğün Havası" isimli şiiriyle birinci, Ticaret Meslek Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Sultan Nur Aslan "Huzur Verendir Manavgat" adlı şiiri ile ikinci, Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Uğur Çetin ise "Bir Sevdadır Manavgat" adlı şiiri ile üçüncü oldu.
Fotoğraf yarışmasında ise Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden katılan 11-D sınıfı öğrencisi Latif Burak Yavuz birinci, 11-L sınıfı öğrencisi Fethi Tuncer ikinci, 11-D sınıfı öğrencisi Yusuf Ünal ise üçüncülüğü elde etti.
Yarışmada dereceye giren başarılı öğrencilerin ödülleini yarın Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle alacakları belirtilirken, tüm öğrencileri tebrik eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Belediye olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi her zaman önem verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tek tek tebrik ediyorum. Ödül gecesine ve Metin Uca söyleşine tüm Manavgat halkımızı bekliyoruz" dedi.