Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) turizmin yıla yayılması amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında geçen yıl başlayan gül turizmi için 2015’in ilk kafileleri geliyor.
Uzakdoğulu turistin sadece gül çiçeği toplamak için mayıs- haziran aylarında, dünya gül yağı üretiminin yüzde 30’unu gerçekleştiren Bulgaristan’a gittiğini belirleyen BAKA’nın çalışmaları sonucunda geçen yıl başlayan gül turizmi bu yıl da bölgeye yayılarak sürüyor. Tayvanlı, Japon, Taylandlı, Malezyalı ile Koreli turistlere yönelik çalışan Dorak ile Olympian tur firmaları, bu yılki tur programlarında Isparta’ya da yer verdi.
Geçen yıl Isparta’nın Gönen ilçesi Güneykent beldesinde başlayan turlar, bu yıl yabancı turistleri gül hasadı sezonu açan Keçiborlu ilçesine bağlı Senir beldesinin Ardıçlı köyüne getirmeye başladı. Otobüslerle gelen 55 Tayvanlı turist, Burdur Gölü’nün kıyısındaki köyde, Ardıçlı Köyü Muhtarı Yakup Yolcu ile Sebat Gülyağı Fabrikası yetkilileri tarafından karşılandı. Göl manzaralı bahçelerde gül toplayan, güller arasında fotoğraf çekilen Tayvanlı turistler, geleneksel kara kazanda ve modern fabrikada gül suyu ve gül yağının nasıl çıkarıldığını da yerinde gördü.
Bu yıl ilk kez tur programlarına gülü de ekleyen Olympian Tur rehberi Onur Karahancı, “Uzakdoğulu turistlerle çalışıyoruz. Gül bahçeleri çok güzel bir ortam. Köylüyle doğayla iç içe aktivitemiz yoktu. Müşterilerimizle keyif alabileceğimiz yerler” diye konuştu.
Son üç günde 100’den fazla turistin köylerine geldiğini söyleyen Ardıçlı Köyü Muhtarı Yakup Yolcu ise, “Tarım ürünümüz gül, artık bölgemize turistleri çekiyor” dedi.